Nej, nej, nej Google – hvor er Chromecast i Google Fotos?

2

Googles nye foto-applikation mangler én hel essentiel funktion – Chromecast. Vi har samlet fem ønsker til Google Fotos.

Google Fotos
Google Fotos

Jeg har lige siden lanceringen af den nye Google Fotos applikation været yderst begejstret. Adskillige funktioner i applikationen er forbedret, brugerfladen er fornyet og alt spiller bare max.

Eller det troede jeg at det gjorde, for med tiden har jeg fundet flere småfejl og irriterende mangler i applikationen. Den største af dem alle, kom dog for nyligt.

– DR TV kommer alligevel til Chromecast denne sommer

En god kollega skulle have hjælp med opsætningen af sin nye Chromecast enhed og spørger mig derfor, ”hvordan får jeg billeder fra min telefon, afspillet på Chromecast?” Det er selvfølgelig er et yderst oplagt spørgsmål, da det ofte er blandt de første funktioner man tager i brug.

Jeg svarer derfor fuldstændig selvsikker: “Du bruger bare Google Fotos applikationen, synkroniserer dine billede og vupti, så kan de ses via Chromecast”. Men ak, så nemt gik det ikke.

Vores fem største ønsker

Det viser sig nemlig Google har ”glemt” at implementere Chromecast understøttelse i den nye selvstændige version af Google Fotos. Da Google Fotos var en del af Google+, var der Chromecast understøttelse, og det fungerede upåklageligt.

– Betjen Chromecast med din TV-fjernbetjening

Derfor er vores første og største ønske til Google, at få Chromecast til at virke med Google Fotos – igen! Google har endda selv reklameret med, hvor hurtigt og nemt Chromecast er at implementere for udviklerne, så hvor bliver den af Google?

Vores anden, men også store ønske på listen over mangler i Google Fotos, er auto-optimering af billeder der synkroniseres med applikationen. Igen er det en funktion, der var til stede da Fotos var en del af Google+, men som nu er skåret væk. Auto-optimering fik ofte specielt mobil-billeder, til at fremstå flottere.

Vores tredje ønske til Google Fotos, er en ensartet navigering i hele applikationen. En af nyhederne i Google Fotos er funktionen hvor man via ”pinch-to-zoom” kan navigere ind og ud af billeder, opdelt i uger, måneder og år. Smart og nemt. Problemet er blot, at funktionen ikke er til stede i hele applikationen og mangler derfor i ens samlinger, herunder albums.

– TDC og YouSee er snart klar med Chromecast

Det fjerde ønske vi har til Google, er muligheden for en widget til vores startsider, således man efter eget ønske kan lave en widget, enten ud fra en album, oplevelser eller billeder fra en foruddefineret periode.

Sidst men ikke mindst ønsker vi, at man kan dele ejerskabet af et album. Denne funktion er specielt nyttig hos børnefamilier. Herhjemme tager både kærsten og jeg adskillige billeder af vores nu 18 måneder gamle søn. Men der findes ingen nem måde at samle billederne i albums, hvor vi begge kan administrere, uploade til og samtidig dele med venner og familie.

Til slut har vi kun tilbage at ønske, at Google tager ét lille kig på vores ønskeliste og opfylder ét punkt, eller fem!

Mere til historien

Har du fundet fejl eller mangler i den nye Google Fotos applikation, eller har du fundet løsninger via andre apps. Så del endelig din erfaring med os og vores læsere i kommentarfeltet herunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer