Betjen Chromecast med din TV-fjernbetjening

0

Den populære Google Chromecast kan nu betjenes med dit TV’s fjernbetjening.

Google Chromecast er en populær internetforbundet mediaafspiller, der understøtter mange forskellige online videotjenester. Indtil nu har betjeningen af Chromecast fungeret via ens smartphone, PC/Mac eller tablet, men som noget nyt kan Chromecast også delvis betjenes via dit TV’s fjernbetjening. Det skriver Engadget.

Chromecast
Chromecast sættes i HDMI-indgangen på ens TV.

Et krav er dog at dit TV skal understøtte HDMI-CEC standarden, og at det er slået til på dit TV. De fleste nyere TV har funktionen indbygget.

– Chromecast test – Googles streaming-enhed er et godt køb

Det er blandt andet muligt at benytte pause og afspil knapperne på TV’ets fjernbetjening til at styre funktionerne i nogle applikationer. Brugere på Googles forum bekræfter afspil/pause funktionerne virker i applikationerne Play, Plex, TuneIn Radio mens NetFlix og Pandora applikationerne ikke kan styres.

Endnu ser det ikke ud til at navigation med fjernbetjeningens joypad er understøttet af Chromecast, men funktionaliteten ligger i HDMI-CEC standarden, så det kan være et spørgsmål om tid, før en softwareopdatering gør det muligt.

HDMI-CEC hedder ikke HDMI-CEC

Betegnelsen HDMI-CEC dækker over HDMI Consumer Electronics Control, som er den tekniske betegnelse for branchestandarden, der gør det muligt at benytte et TV’s fjernbetjening til at kontrollere en række andre enheder såsom settop-bokse, surroundsystemer og Blu-Ray afspillere. TV-producenterne er dog ikke alt for gode til at bruge HDMI-CEC betegnelsen, og ofte benyttes en række markedsføringsnavne i stedet for, hvilket man skal kigge efter.

– Danskerne er vilde med Chromecast – eksplosivt salg

Her er en lille liste over, hvad du skal kigge efter: Anynet+ (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Link og BRAVIA Sync (Sony),  Kuro Link (Pioneer); CE-Link og Regza Link (Toshiba),  SimpLink (LG), VIERA Link (Panasonic) og EasyLink (Philips)

Hvis nogle af vores læsere har erfaring med Chromecast og HDMI-CEC, så del gerne jeres erfaringer i kommentarfeltet under artiklen.

Mere til historien

Google Chromecast sælges som varmt brød, hvilket MereMobil.dk kunne fortælle i sidste måned.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer