Danskerne er vilde med Chromecast – eksplosivt salg

Chromecast er et regulært hit i Danmark, og salget stiger eksplosivt. Det viser nye tal MereMobil.dk er i besiddelse af. På verdensplan er der solgt mere end 10 millioner enheder.

For blot to måneder siden kunne vi berette om et hittende salg af Googles Chromecast enhed i Danmark. De nyeste tal viser, at salget er eksploderet herhjemme. På verdensmarkedet er salget ligeså i fortsat udvikling.

Chromecast

Chromecast sættes i HDMI-indgangen på ens TV.

Google kunne tidligere på ugen annoncere, at Chromecast var den mest solgte streamingenhed på det amerikanske marked i 2014, men udtalelsen kom uden konkrete tal til at bakke påstanden op med. Det har Google nu lavet om på, og kan fortælle, at der på verdensmarkedet er solgt mere end 10 millioner enheder.

Det er den koreanske Google afdeling, der til KoreaTimes.co.kr kan fortælle om det succesfulde salg.

Mere end 6.000 udviklere er aktivt i gang med at udvikle mere end 10.000 cast-aktive applikationer til platformen. En platform der ikke længere er forbeholdt Chromecast-donglen, men også er indbygget i Android TV platformen og Nexus Player.

Fortsat et kæmpe hit i Danmark

Chromecast markedsandel i Danmark.

Chromecast markedsandel i Danmark. December 2013 sammenlignet med december 2014.

Herhjemme er salget af Google Chromecast ikke gået stille for sig. Tidligere kunne vi fortælle hvordan den lille dongles markedsandel langsomt men sikkert halede ind på Apple TV.

Tallene for slutningen af 2014 viser nu endnu tydeligere, hvor stor en succes Google Chromecast har fået herhjemme.

Ifølge hemmeligholdte markedstal MereMobil.dk er kommet i besiddelse af, er Google Chromecast gået fra tre procent i december 2013, til nu hele 29 procent i december 2014. På ét år er Google Chromecasts markedsandele vokset med mere end 26 procent, alene set ud fra procentforskellen i markedet, er det ni gange mere.

– Store funktionelle nyheder til Chromecast

Den store stigning har betydet, at Apple TV der i december 2013 havde en markedsandel på 83 procent, nu må nøjes med 61 procent, målt i december 2014. Dertil skal det huskes, at Google Chromecast officielt kun har været til salg i Danmark siden marts 2014, altså indeholder overnævnte måling, en periode hvor Chromecast var i et svagt udbud, og hvor prisen i perioden har været højere, end den er nu.

Chromecast haler ind

Hos Komplett.dk er salget af Chromecast enheder vokset betydeligt i samme periode. Fra en salgsandel på 40 procent har Google nu presset Apple og står nu for 77 procent af salget, viser Kompletts egne tal.

– Chromecast til DR TV er igen udsat

Tilbage i december udtalte Morten Beutelmann, Brand & Media Marketing Manager hos Komplett.dk, til MereMobil.dk:

– ”I Komplett regi har Chromecast en salgsandel (antal solgte enheder) på omkring 80 procent i julemånederne 2014, altså sælger vi fire Chromecasts hver gang vi sælger ét Apple TV.”

En af landets andre store uafhængige forhandlere, ProShop.dk, solgte Chromecast før den officielt kom til Danmark, og her er der ligeledes solgt rigtigt mange.

– “Efter Chromecast kom officielt i Danmark er salget faldet en lille smule. Dette skyldes prisen og antal forhandlere De officielle Google-partnere har bare kunne sælge dem billigere og inkl. Viaplay, men vi sælger stadig mange af dem. Dog sælger vi stadig langt flere Apple TV, men MereMobil.dks tal passer godt i forhold til fordeling,” fortæller marketingmanager Mikael Kolding fra ProShop.dk.

Mere til historien

Google Chromecast kan i Danmark erhverves for blot 270 kroner, blandt andet via Google Play, Komplett.dk, Proshop.dk og Elgiganten.

GTA-trilogien kommer til Netflix i december

I december kan Netflix-kunderne gratis spille klassiske GTA-titler.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram