Store funktionelle nyheder til Chromecast

Gæstemode og skærmdeling er blandt nyhederne i de seneste opdateringer til Chromecast-applikationen.

Google Chromecast er blevet uhyrlig populær. Ifølge tal MereMobil.dk er kommet i besiddelse af, så er det lille HDMI-stik, den mest populære enhed i sin klasse. Den har opnået en dansk markedsandel på hele 23 procent, kun overgået af veteranen Apple TV, og nu har yderligere funktionalitet fundet vej til den prisvenlige enhed.

Chromecast gæste-mode

Chromecast gæste-mode

Google har gennem to nye opdateringer, frigivet inden for få timer, givet Chromecast nyheder som Material Design brugerflade, gæstemode og skærmdeling. Det sidste er dog kun i beta.

Material Design er efterhånden ved at være vidt udbredt på Android platformen, hver dag opdateres utallige apps i Google Play med det nye design-sprog, der må siges at være en succes for Android. Ifølge MereMobil.dks anmeldelse af Nexus 6, er det ikke uden grund.

– Chromecast til DR TV er igen udsat

Gæstemode til Chromecast er nok den mest nyttige og velsete opdatering i denne omgang. Den tillader dine gæster at sende indhold op til stuealterets fladskærm, uden at bede om adgang til hjemmets Wi-Fi-netværk. Smart og mere sikkert.

Funktionen fungerer således at Chromecast enheden udsender en lavfrekvens lyd, som ikke er hørbart for det menneskelige øre. Mislykkedes godkendelsen via lavfrekvens signalet, bliver brugeren der ønsker at dele indhold til din Chromecast, bedt om at indtaste koden angivet på skærmen.

Du kan læse mere om at komme i gang med overnævnte funktion via denne lille guide, samt nedenstående video fra Google. Du kan også se skærmbilleder fra vores opsætning af funktionen herunder.

Skærmdeling er også en nyhed i Chromecast applikationen. Den tillader dig at dele det du ser på din Android enhed, med skærmen som din Chromecast er tilkoblet. En smart funktion, hvis en app ikke understøtter Chromecast, men du ønsker at vise dit indhold til forsamlingen.

Funktionen skærmdeling er dog i beta, hvilket også tydeligt angives når du forsøger at bruge funktionen. Der kan derfor forekomme udfald eller nedbrud. Se eventuelt skærmbillederne fra vores opsætning herunder.

Mere til historien

Et lille tip til din Chromecast, er en funktion der blev lanceret for ikke lang tid siden, der tillader at bruge dit TV, som én stor billederamme via Chromecast. Funktionen kaldes pauseskærm og gør brug af billeder fra hele verden, eller fra dine personlige albums via Google Fotos applikationen.


Avatar

Om Jacob Smidt

Jacob er mobilfreak med en forkærlighed til Android. Han har tidligere været en fast del af den daglige nyhedsdækning, men bruger nu sin fritid på at skrive om seneste nyt. Ud over bred viden om Android og Google, har han også en stor forståelse for IT og elsker at lege med nye gadgets.