Sony-ejere kan nu prøve Android M

Sidder du med en nyere Sony smartphone eller tablet, så kan du nu lege med Android M Preview – uden Sony brugerflade.

Vi skal lade det være sagt med det samme, for at kunne prøve Android M Preview på din Sony smartphone eller tablet, kræver det en stor portion tålmodighed og gode tekniske egenskaber bag en PC.

Android M Preview til Sony enheder

Android M Preview til Sony enheder

Dette er ikke en fem-minutters guide med tre simple trin, her skal man holde tungen lige i munden og følge anvisningerne trin for trin.

Når det så er sagt, så kan du som Sony-bruger glæde dig over at få muligheden for at afprøve og lege med Android M Preview, der normalt kun er tilgængelig til udvalgte Nexus enheder.

– HTC bekræfter Android M til HTC One M9

Hvis du downloader den nuværende Android M Preview version, frigivet af Sony, så er der ikke meget Sony-relateret indhold i opdateringen, faktisk er der slet ingen. For med den første M Preview til de 12 Sony enheder, får man den ”rene” oplevelse af Android.

Muligheden for at afprøve den nyeste Android version, er en del af Sonys Open Device program, som gør det muligt for forbrugerne at prøve kræfter med det nyeste software fra Sony og Google.

– De største nyheder fra Google I/O 2015

Selvom man skulle tro det kun var topmodellerne fra Sony, der fik lov til at lege med de nyeste Android versioner, så byder listen også på mellemklasse modeller og derunder.

Disse enheder understøtter Android M Preview

  • Xperia Z3
  • Xperia Z3 Compact
  • Xperia Z3 Tablet Compact
  • Xperia Z2
  • Xperia Z2 Tablet
  • Xperia Z1
  • Xperia Z1 Compact
  • Xperia Z Ultra
  • Xperia E3
  • Xperia M2
  • Xperia T2 Ultra
  • Xperia T3

Som forbruger er der dog visse ting man skal være klar over, inden man begiver sig i krig med opdateringen. Formålet med Android M Preview til de overnævnte enheder, er at skabe et grundlag for applikationsudviklere, til at teste om deres apps er kompatible med Android M på en Sony enhed.

– Huawei skal måske producere den næste Nexus

Det betyder at man ikke skal forvente en fejlfri brugeroplevelse, og visse applikationer kan helt eller delvist slet ikke fungere på din enhed, efter opdateringen. Det er med andre ord, ens eget ansvar, at begive sig i færd med Android M Preview.

For at prøve kræfter med Android M Preview på din Sony enhed, skal du først finde den rigtige AOSP fil og derefter nøje følge Sonys installationsguide.

Se en lille bid af Android M på Sony Xperia Z3 Compact

Mere til historien

Fordelen for Sony er den respons som brugerne og udviklerne kan give på baggrund af Open Device program, der i sidste ende kan gavne forbrugerne, hen mod en hurtigere opdatering af Sony enheder, når den endelig version af Android M bliver frigivet.

Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram