Ny smart iPhone-funktion sluger mobildata

En ny smart funktion i iOS 9 kan vise sig, at blive et dyrt bekendtskab, da den sluger mobildata. Se hvordan du slår den fra her.

Screenshot "Hjælp til WiFi"

Screenshot “Hjælp til WiFi”

Apples seneste store softwareopdatering iOS 9 byder på en masse nyheder, og en af dem skal du passe lidt på, da den kan være et dyrt bekendtskab. Det skriver Quartz.

 – Apple klar med fejlrettelser – frigiver iOS 9.0.1

Det er funktionen ”Hjælp til WiFi”, som er slået automatisk til, når din iOS-enhed er opdateret til iOS 9. Denne ”Hjælp til WiFi” gør, at din mobildata automatisk bruges, hvis WiFi-forbindelsen er dårlig. Tidligere, samt hvis funktionen slås fra, bliver din telefon ved med at holde på WiFi-signalet, og du bliver klar over forbindelsen enten er dårlig – eller ikke eksisterende.

Funktionen er derfor smart, fordi du ikke oplever tab af netværk, men det kan altså også blive virkelig dyrt. Du oplever nemlig ikke, at WiFi-signalet er dårligt, da den automatisk bare benytter mobilnetværket.

Hvis du vil være på den sikre side, så skal du slå ”Hjælp til WiFi”. Dette gøres på nedenstående måde.

1. Gå ind i ”indstillinger”
2. Gå ind i ”Mobil”
3. Rul helt ned i bunden (kan være langt ned) og slå ”Hjælp til WiFi” fra

”Hjælp til WiFi”-funktionen er placeret helt nede i bunden under valgmulighederne for, hvilke applikationer du vil bruge mobildata til, så afhængig af hvor mange applikationer du har installeret på din telefon, kan der være langt ned.

 – Det siger anmelderne om iPhone 6S-modellerne

Screenshot "Hjælp til WiFi"

Screenshot “Hjælp til WiFi”

Selvom funktionen kan koste dig en masse mobildata, så er den også smart, da du ikke oplever hakkende forbindelser, hvis du for eksempel streamer TV eller musik. Tidligere ville telefonen “klamre” sig til Wi-Fi uanset om der kom data igennem eller ej, men det ændres med “Hjælp til WiFi”.

Hvis du har en datapakke på dit abonnement er der umiddelbart ikke nogen panik, men funktionen kan være fatal hvis du rejser i udlandet, har aktiveret roaming, og regner med, at du er på Wi-Fi, men hvor mobilen selv har skiftet til mobilnetværket.

 – 20 skjulte features i iOS 9

iOS 9 har også en ny smart strømbesparende funktion. Denne kan du slå til manuelt og ellers ”popper” en besked op om du vil benytte den strømbesparelse, når du har 20 procent tilbage på din enhed.

Mere til historien

MereMobil.dk skal ikke gøre os bedre end andre, og har oplevet det på en af vores enheder – og vi blev først klar over det, da teleselskabet sendte en SMS om, at dataforbruget i vores abonnement næsten var opbrugt for denne måned.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram