Ny smart iPhone-funktion sluger mobildata

2

En ny smart funktion i iOS 9 kan vise sig, at blive et dyrt bekendtskab, da den sluger mobildata. Se hvordan du slår den fra her.

Screenshot "Hjælp til WiFi"
Screenshot “Hjælp til WiFi”

Apples seneste store softwareopdatering iOS 9 byder på en masse nyheder, og en af dem skal du passe lidt på, da den kan være et dyrt bekendtskab. Det skriver Quartz.

 – Apple klar med fejlrettelser – frigiver iOS 9.0.1

Det er funktionen ”Hjælp til WiFi”, som er slået automatisk til, når din iOS-enhed er opdateret til iOS 9. Denne ”Hjælp til WiFi” gør, at din mobildata automatisk bruges, hvis WiFi-forbindelsen er dårlig. Tidligere, samt hvis funktionen slås fra, bliver din telefon ved med at holde på WiFi-signalet, og du bliver klar over forbindelsen enten er dårlig – eller ikke eksisterende.

Funktionen er derfor smart, fordi du ikke oplever tab af netværk, men det kan altså også blive virkelig dyrt. Du oplever nemlig ikke, at WiFi-signalet er dårligt, da den automatisk bare benytter mobilnetværket.

Hvis du vil være på den sikre side, så skal du slå ”Hjælp til WiFi”. Dette gøres på nedenstående måde.

1. Gå ind i ”indstillinger”
2. Gå ind i ”Mobil”
3. Rul helt ned i bunden (kan være langt ned) og slå ”Hjælp til WiFi” fra

”Hjælp til WiFi”-funktionen er placeret helt nede i bunden under valgmulighederne for, hvilke applikationer du vil bruge mobildata til, så afhængig af hvor mange applikationer du har installeret på din telefon, kan der være langt ned.

 – Det siger anmelderne om iPhone 6S-modellerne

Screenshot "Hjælp til WiFi"
Screenshot “Hjælp til WiFi”

Selvom funktionen kan koste dig en masse mobildata, så er den også smart, da du ikke oplever hakkende forbindelser, hvis du for eksempel streamer TV eller musik. Tidligere ville telefonen “klamre” sig til Wi-Fi uanset om der kom data igennem eller ej, men det ændres med “Hjælp til WiFi”.

Hvis du har en datapakke på dit abonnement er der umiddelbart ikke nogen panik, men funktionen kan være fatal hvis du rejser i udlandet, har aktiveret roaming, og regner med, at du er på Wi-Fi, men hvor mobilen selv har skiftet til mobilnetværket.

 – 20 skjulte features i iOS 9

iOS 9 har også en ny smart strømbesparende funktion. Denne kan du slå til manuelt og ellers ”popper” en besked op om du vil benytte den strømbesparelse, når du har 20 procent tilbage på din enhed.

Mere til historien

MereMobil.dk skal ikke gøre os bedre end andre, og har oplevet det på en af vores enheder – og vi blev først klar over det, da teleselskabet sendte en SMS om, at dataforbruget i vores abonnement næsten var opbrugt for denne måned.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer