Ny smart iPhone-funktion sluger mobildata

En ny smart funktion i iOS 9 kan vise sig, at blive et dyrt bekendtskab, da den sluger mobildata. Se hvordan du slår den fra her.

Screenshot "Hjælp til WiFi"

Screenshot "Hjælp til WiFi"

Apples seneste store softwareopdatering iOS 9 byder på en masse nyheder, og en af dem skal du passe lidt på, da den kan være et dyrt bekendtskab. Det skriver Quartz.

 - Apple klar med fejlrettelser - frigiver iOS 9.0.1

Det er funktionen ”Hjælp til WiFi”, som er slået automatisk til, når din iOS-enhed er opdateret til iOS 9. Denne ”Hjælp til WiFi” gør, at din mobildata automatisk bruges, hvis WiFi-forbindelsen er dårlig. Tidligere, samt hvis funktionen slås fra, bliver din telefon ved med at holde på WiFi-signalet, og du bliver klar over forbindelsen enten er dårlig – eller ikke eksisterende.

Funktionen er derfor smart, fordi du ikke oplever tab af netværk, men det kan altså også blive virkelig dyrt. Du oplever nemlig ikke, at WiFi-signalet er dårligt, da den automatisk bare benytter mobilnetværket.

Hvis du vil være på den sikre side, så skal du slå ”Hjælp til WiFi”. Dette gøres på nedenstående måde.

1. Gå ind i ”indstillinger”
2. Gå ind i ”Mobil”
3. Rul helt ned i bunden (kan være langt ned) og slå ”Hjælp til WiFi” fra

”Hjælp til WiFi”-funktionen er placeret helt nede i bunden under valgmulighederne for, hvilke applikationer du vil bruge mobildata til, så afhængig af hvor mange applikationer du har installeret på din telefon, kan der være langt ned.

 - Det siger anmelderne om iPhone 6S-modellerne

Screenshot "Hjælp til WiFi"

Screenshot "Hjælp til WiFi"

Selvom funktionen kan koste dig en masse mobildata, så er den også smart, da du ikke oplever hakkende forbindelser, hvis du for eksempel streamer TV eller musik. Tidligere ville telefonen "klamre" sig til Wi-Fi uanset om der kom data igennem eller ej, men det ændres med "Hjælp til WiFi".

Hvis du har en datapakke på dit abonnement er der umiddelbart ikke nogen panik, men funktionen kan være fatal hvis du rejser i udlandet, har aktiveret roaming, og regner med, at du er på Wi-Fi, men hvor mobilen selv har skiftet til mobilnetværket.

 - 20 skjulte features i iOS 9

iOS 9 har også en ny smart strømbesparende funktion. Denne kan du slå til manuelt og ellers ”popper” en besked op om du vil benytte den strømbesparelse, når du har 20 procent tilbage på din enhed.

Mere til historien

MereMobil.dk skal ikke gøre os bedre end andre, og har oplevet det på en af vores enheder – og vi blev først klar over det, da teleselskabet sendte en SMS om, at dataforbruget i vores abonnement næsten var opbrugt for denne måned.

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram