Krisen fortsætter hos HTC

Der har over længere tid været krise hos HTC og den ser ikke ud til at stoppe. Selskabet er nu ikke længere i top 50 på det taiwanesiske børsindeks.

HTC

HTC

Der er ikke meget at smile af hos HTC, hvor krisen for alvor kan ses nu. Selskabet er nemlig ikke længere en del af top 50 i det taiwanesiske børsindeks. Det skriver CNET.com.

Forrige måned havde selskabet i øvrigt den dårligste omsætning i otte år.

HTC gik nærmest fra stor succes til nedtur. Og flere analytikere mener, at det kan være en skuffende lancering af HTC One M9, der bærer en del af skylden.

Nedturen kan også ses på markedsandelene på mobilmarkedet. Tilbage i 2011, hvor HTC var på toppen, havde de 10,7 procent af verdensmarkedet, mens de i dag er nede på 2 procent af markedet. Det viser de seneste tal fra analysefirmaet IDC.

 – TEST: HTC One M9 – et deja-vu

Modsat konkurrenterne har HTC generelt ikke spredt sig til andre markeder og også været meget forsigtige på tablet-fronten. Men i år er de klar med en satsning med produkter, der er udover mobiltelefoner, som eksempelvis Virtual Reality-headsettet Re Vive, aktionkameraet HTC Re og aktivitetstrackeren HTC Grip.

Mere til historien

Ifølge de seneste tal fra IDC, så har Samsung 21,4 procent af smartphone-markedet, mens Apple er nummer to med 13,9 procent. Huawei er nummer 3 med 8,7 procent, derefter følger Xiaomi og Lenovo (Lenovo og Motorola’s tal er samlet).

Arbejder HTC med et comeback? Rygter på HTC U23 Pro

RYGTE: HTC U23 Pro den første nye telefon i lang tid fra HTC. Er de mon på vej tilbage?

(mere…)
HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram