iOS 9 frigives i dag – det betyder opdateringen for dig

Apple frigiver i dag opdateringen iOS 9 til iPhone og iPad. Læs her hvilken betydning det har for dig, og om du skal opgradere.

iOS 9 på iPhone

iOS 9 på iPhone

Formodentlig omkring klokken 19 onsdag aften (16. september 2015), måske før, begynder de første iPhones og iPads, at poppe op med en meddelelse om, at en ny stor systemopdatering ligger klar. Der er tale om iOS 9.

Selvom telefonen på mange områder vil ligne sig selv, kommer iOS 9 med en række nyheder, som er værd at bemærke.

Vi har fundet fem nyheder i iOS 9 som virker interessante. Du kan også herunder læse, om du skal opdatere din gamle iPad eller iPhone.

5 nyheder fra iOS 9

  1. Nyt tastatur på iOS 9

    Nyt tastatur på iOS 9

    Ændring af tastaturet
    Tastaturet viser nu grafisk om der skrives med store eller små bogstaver. Så snart ”shift” aktiveres ændrer alle bogstaverne udseende, så du tydeligt kan se, m de er store eller små.

  1. Batteri og strøm
    I notifikationsområdet (topgardinet) vil du kunne se batteristatus, da en ny widget ser dagens lys. Denne kan også vise batteristatus for headsets og Apple Watch. Der kommer også en funktion til strømbesparelse.
  1. iCloud Drive på iPHone og iPad

    iCloud Drive på iPHone og iPad

    Adgang til iCloud Drive
    En app der kan åbne filerne på dit iCloud Drive bliver standard i iOS 9. Er du i Apple-universet behøver du altså ikke længere Google Drev eller Dropbox, da systemet nu har sin helt egen tilsvarende tjeneste. Samtidigt har Apple også sat priserne ned, så de næsten matcher Dropbox.

  1. Mere intelligent søgning
    Søgesiden har viser nu kontakter og applikationer. Den holder styr på de seneste / oftest kontaktede samt de apps du ofte har brugt, så du kan tilgå dem uden at bruge søgefeltet. Faktisk holder ”Proactive assistant” øje med hvilke apps du bruger hvornår på dagen, og præsenterer dem for dig på det relevante tidspunkt.
  1. Udvidet multitasking
    Proactive Assistant i iOS 9

    Proactive Assistant i iOS 9

    På iPad kan du dele skærmen i to og køre to apps side om side. Denne split view funktion gør det muligt, at skrive notater eller mail og have f.eks. en artikel på et website åben ved siden af. Når du ser en video eller bruger Facetime, så vil en tryk på hjemknappen sende billedet fra fuld skærm til et vindue, så du kan gøre andre ting på samme tid.

Flere iOS 9-funktioner: 20 tips til Apple nyeste iOS

Skal du opdatere?

Opdateringen til iOS 9 strækker sig tilbage til iPhone 4S som den ældste model samt den første iPad Mini. iPod Touch i femte generation vil også få tilbudt opdateringen.

Apple har ikke altid haft succes med nye store opdateringer til ældre enheder, som hos nogle er blevet langsomme. Har du et ældre Apple-produkt, så prøv efter opdateringen at foretag en total nulstilling af enheden. Det kan ofte løse mange problemer, også omkring hastigheden.

Splitscreen på iPad

Splitscreen på iPad

Det er et kendt problem, at store opdateringer fint kan køres ind uden at slette enheden, men det kører bedst, når systemet har været rigtigt nede og vende.

Enheder fra iPhone 5S og frem mener jeg kan opdatere uden bekymring. Ellers vent nogle dage og lyt til hvilke erfaringer andre indsamler.

Alt om de nye iPhones – 6S og 6S Plus
iPad Pro – tablet i 12,9 tommer
Ingen panik når apps slettes ved iOS 9 installation

Mere til historien

Opdateringen til iOS 9 fylder omkring 1,3 GB. Dette er en markant reduktion i forhold til tidligere store opdateringer. iOS 8 fyldte eksempelvis 4,58 GB. Den mindre størrelse gør det muligt at opdatere, selv på enheder som er godt fyldt op med indhold.

Læs også:
Link: Læs hvad Apple skriver om iOS 9

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram