Ingen panik når apps slettes ved iOS 9 opdatering

Rolig nu. Hvis apps automatisk fjernes fra din iPhone eller iPad, ved installation af iOS 9, bliver de installeret igen.

iOS 9 automatisk sletning af apps

iOS 9 kan selv slette apps, og installere dem igen for at gøre plads til en opdatering.

I dag så jeg en ”panik panikoverskrift” i et landsdækkende dansk medie, der ligefrem advarede om, at Apples nye iOS 9 opdatering kan slette dine applikationer på iPhone eller iPad.

Rolig nu. Det er heldigvis ikke så slemt som det lyder. Det handler om, at systemet nu hjælper de Apple-brugere, som har fyldt deres iPhone eller iPad til randen af hvad hukommelsen kan bære, og derfor normalt ikke kan opdatere.

Funktionen vil hos disse brugere spørge, om det er i orden midlertidligt at afinstallere nogle applikationer, for at gøre plads til opdateringen kan indlæses. Efterfølgende, når enheden kører den nye iOS 9, vil applikationerne automatisk blive geninstalleret.

Tilbage i juni beskrev vi første gang, hvordan apps slettes på f.eks. iPhone for at skabe plads.

Den nye installationspakke fylder omkring 1,3 GB. Tidligere har en sådan pakke fyldt cirka 4,5 GB. Softwaren til iPad Air 2 fylder præcis 1,1 GB mens tilsvarende til iPhone 6 Plus ligger på 1,2 GB.

Læs også vores artikel om iOS 9-opdateringen samt en lille guide med 20 tips til iOS 9.

Mere til historien

Ved frigivelse af en ny iOS-opdatering vil Apple-brugere over hele verden, forsøge at hente opdateringen. Derfor opstår der pres på serverne hos Apple, og downloaden kan derfor enten gå meget langsomt, eller måske fejle inden den er begyndt. Så er det bare at prøve igen.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram