Ingen panik når apps slettes ved iOS 9 opdatering

Rolig nu. Hvis apps automatisk fjernes fra din iPhone eller iPad, ved installation af iOS 9, bliver de installeret igen.

iOS 9 automatisk sletning af apps

iOS 9 kan selv slette apps, og installere dem igen for at gøre plads til en opdatering.

I dag så jeg en ”panik panikoverskrift” i et landsdækkende dansk medie, der ligefrem advarede om, at Apples nye iOS 9 opdatering kan slette dine applikationer på iPhone eller iPad.

Rolig nu. Det er heldigvis ikke så slemt som det lyder. Det handler om, at systemet nu hjælper de Apple-brugere, som har fyldt deres iPhone eller iPad til randen af hvad hukommelsen kan bære, og derfor normalt ikke kan opdatere.

Funktionen vil hos disse brugere spørge, om det er i orden midlertidligt at afinstallere nogle applikationer, for at gøre plads til opdateringen kan indlæses. Efterfølgende, når enheden kører den nye iOS 9, vil applikationerne automatisk blive geninstalleret.

Tilbage i juni beskrev vi første gang, hvordan apps slettes på f.eks. iPhone for at skabe plads.

Den nye installationspakke fylder omkring 1,3 GB. Tidligere har en sådan pakke fyldt cirka 4,5 GB. Softwaren til iPad Air 2 fylder præcis 1,1 GB mens tilsvarende til iPhone 6 Plus ligger på 1,2 GB.

Læs også vores artikel om iOS 9-opdateringen samt en lille guide med 20 tips til iOS 9.

Mere til historien

Ved frigivelse af en ny iOS-opdatering vil Apple-brugere over hele verden, forsøge at hente opdateringen. Derfor opstår der pres på serverne hos Apple, og downloaden kan derfor enten gå meget langsomt, eller måske fejle inden den er begyndt. Så er det bare at prøve igen.

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram