Ingen panik når apps slettes ved iOS 9 opdatering

0

Rolig nu. Hvis apps automatisk fjernes fra din iPhone eller iPad, ved installation af iOS 9, bliver de installeret igen.

iOS 9 automatisk sletning af apps
iOS 9 kan selv slette apps, og installere dem igen for at gøre plads til en opdatering.

I dag så jeg en ”panik panikoverskrift” i et landsdækkende dansk medie, der ligefrem advarede om, at Apples nye iOS 9 opdatering kan slette dine applikationer på iPhone eller iPad.

Rolig nu. Det er heldigvis ikke så slemt som det lyder. Det handler om, at systemet nu hjælper de Apple-brugere, som har fyldt deres iPhone eller iPad til randen af hvad hukommelsen kan bære, og derfor normalt ikke kan opdatere.

Funktionen vil hos disse brugere spørge, om det er i orden midlertidligt at afinstallere nogle applikationer, for at gøre plads til opdateringen kan indlæses. Efterfølgende, når enheden kører den nye iOS 9, vil applikationerne automatisk blive geninstalleret.

Tilbage i juni beskrev vi første gang, hvordan apps slettes på f.eks. iPhone for at skabe plads.

Den nye installationspakke fylder omkring 1,3 GB. Tidligere har en sådan pakke fyldt cirka 4,5 GB. Softwaren til iPad Air 2 fylder præcis 1,1 GB mens tilsvarende til iPhone 6 Plus ligger på 1,2 GB.

Læs også vores artikel om iOS 9-opdateringen samt en lille guide med 20 tips til iOS 9.

Mere til historien

Ved frigivelse af en ny iOS-opdatering vil Apple-brugere over hele verden, forsøge at hente opdateringen. Derfor opstår der pres på serverne hos Apple, og downloaden kan derfor enten gå meget langsomt, eller måske fejle inden den er begyndt. Så er det bare at prøve igen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer