Adblockers hitter i Apples App Store

Med iOS 9 har Apple åbnet op for reklameblokering, og det ses på App Store, hvor adblocker apps hitter netop nu.

mobilreklameI onsdags frigav Apple den nyeste iOS-opdatering, der for første gang giver iOS-brugere muligheden for at blokere reklamer på diverse hjemmesider.

- Så er den her – iOS 9 er klar til download

Selvom muligheden er helt ny, så er forskellige adblocker-applikationer blevet utrolig populære også i Danmark. I top 50 på betalingsapplikationer finder vi aktuelt fire forskellige adblocker-applikationer.

I skrivende stund er applikationen ”Peace” den mest populære applikation ved betalingsapplikationer til trods for den koster 25 kroner. Vi skal ned på 16. pladsen for at finde den næste adblockerapplikation ”Crystal” – denne koster 8 kroner. Og også ”Purify” applikationen er at finde i top 50, den indfinder sig på 37. pladsen og koster 29 kroner. Sidst men ikke mindst er der ”Blockr” applikationen på plads nummer 46, som koster 8 kroner at downloade.

Alle disse applikationer fjerner diverse reklamer på websites når der surfes rundt. Det kræver nu ikke mere end en applikation og et par indstillinger, så er reklamerne pist væk på din iPhone.

 - Reklamefri browser til iPhone og Android

Screenshots fra "Peace" Adblocker applikationen

De mest populære betalings applikationer i den amerikanske app store (Kilde: Recode.net)

De mest populære betalings applikationer i den amerikanske app store (Kilde: Recode.net)

Ikke kun i Danmark

Det er ikke kun i Danmark, at alle disse adblocker applikationer er blevet et hit siden frigivelsen af iOS 9. Også i USA hitter blandt andet ”Peace” og ”Purify”

 - Teleselskaber vil blokere reklamer på mobilen

Foruden de kan fjerne reklamer, så kan disse populære applikationer også indstilles så de beskytte brugerne mod at blive overvåget af diverse reklamenetværk og tracket af de klik de foretager på sociale netværk.

"Peace" og "Purify" har været henholdsvis den mest populære og fjerde-mest populære betalingsapplikation i den amerikanske App Store. Det skriver Recode.net.

Flere og flere blokerer reklamer

Denne reklameblokering er det seneste års tid blevet mere populært, men foruden det gør brugerne slipper for at se reklamer når de besøger forskellige websites, så vil det på sigt også underminere onlinemediernes indtægter.

Dermed kan det for flere websites blive umuligt på sigt at drive forretning på nettet, da der heller ikke er mange brugere, som er klar til at ville betale penge for indhold.

Vi forsøger også på MereMobil.dk, at være opmærksomme på antallet og udformningen af reklamerne, men ligesom andre medier er vi også nødt til at tænke på forretningen skal køre rundt.

Mere til historien

Tim Cook har desuden netop udtalt, at Appel forsøger at se nærmere på en løsning der gør, at brugerne kan slette ”bloatware”-applikationerne, der er forudinstalleret på iPhones fra salgsæsken.

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram