Teleselskaber vil blokere reklamer på mobilen

Flere europæiske teleselskaber står ifølge et medie klar med tikkende bombe, hvis formål er, at blokere reklamer på mobile enheder.

Hastighed, speedtest, internet

Teleselskaberne står for en større del af alt internettrafik

Hvis Financial Times artikel holder vand, kan en krig mellem internetannoncører og teleselskaber, meget vel være nært forestående.

Ifølge flere kilder der arbejder på sagen, så er flere store europæiske teleselskaber ved, at implementere software hvis formål er, at blokere for reklametrafikken der går igennem deres servere og ud til os forbrugere.

– Reklamefri YouTube er på vej

Blokeringsteknologien kommer fra det israelske iværksætterselskab Shine, som har udarbejdet en måde for teleselskaberne, at blokere helt eller delvist for reklamer på nettet, der går igennem deres servere.

Ifølge direktør for Shine, Roi Carthy, kan vi forvente, at op mod hundrede millioner brugere inden udgangen af 2015 vil få blokeret for deres reklamer på mobile enheder, som får deres internetforbindelse via et teleselskab. Roi Carthy, fortæller til Buisness Insider, at et stort europæisk teleselskab med kunder i den tocifrede millionklasse, inden for få måneder vil annoncere sin plan for blokeringen af reklamer.

En unavngiven operatør har ifølge Financiel Times sammen med flere i branchen planlagt, at implementere blokeringen i år – dog uden at sætte navne eller dato på. Roi Carthy har tidligere på året været ude og sige, at mindst én amerikansk operatør melder sig under fanerne.

For teleselskaberne handler blokeringen om at mindske trafikken på deres netværk, så der er mere plads til forbrugerne, og mindre spidsbelastning af netværkene, som i disse år modtager en kraftigt stigende mængde data fra forbrugernes brug af internettet og streaming-tjenesterne.

Google vil blive hårdt ramt

Mens blokeringen for forbrugere og teleselskaberne vil være en positiv implementering, så vil det for internettets annoncører være en dårlig forretning. Én af dem er Google, hvis reklameomsætning i 2014 stod for 89,5 procent af selskabets totale omsætning, eller svarende til 59,06 milliarder dollars.

Hvis teleselskaberne implementerer denne blokering, vil det skabe et kæmpe økonomisk tab for Google, som sandsynligvis ikke vil tage let på blokeringen.

Det vil med stor sandsynlighed få Google til at spørge en dommer, om ikke der er tale om brud på loven for et neutralt net, hvor teleselskaberne skal være åben og ikke bestemme, hvad deres forbrugere får at se på den anden side af skærmen.

– Facebooks mobilreklamer har stor succes

På den anden side kan teleselskaberne vælge at udbyde blokeringen som en tjeneste forbrugerne betaler for. Dermed er det et valg og ikke tvungen blokering.

Uanset hvad så kan dette blive til en åben krig, og endnu et spørgsmål om hvad der er tilladt og ikke tilladt at gøre på ”det frie internet”.

Opfølgning: Ingen dansk reklameblokering på vej

Mere til historien

”Onlinereklamer er ude af kontrol, og det forværrer brugeroplevelsen. Popups, automatisk afspillede videoer og andre former for digital annoncering kan forbruge mellem 10 og 50 procent af mobilforbrugeres dataabonnement”, fortæller Roi Carthy.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Se listen: Disse teleselskaber klages der mest over – er dit på listen?

TOP-10: Så mange klager var der over teleselskaberne i Danmark hos Teleankenævnet.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram