Teleselskaber vil blokere reklamer på mobilen

Flere europæiske teleselskaber står ifølge et medie klar med tikkende bombe, hvis formål er, at blokere reklamer på mobile enheder.

Hastighed, speedtest, internet

Teleselskaberne står for en større del af alt internettrafik

Hvis Financial Times artikel holder vand, kan en krig mellem internetannoncører og teleselskaber, meget vel være nært forestående.

Ifølge flere kilder der arbejder på sagen, så er flere store europæiske teleselskaber ved, at implementere software hvis formål er, at blokere for reklametrafikken der går igennem deres servere og ud til os forbrugere.

Reklamefri YouTube er på vej

Blokeringsteknologien kommer fra det israelske iværksætterselskab Shine, som har udarbejdet en måde for teleselskaberne, at blokere helt eller delvist for reklamer på nettet, der går igennem deres servere.

Ifølge direktør for Shine, Roi Carthy, kan vi forvente, at op mod hundrede millioner brugere inden udgangen af 2015 vil få blokeret for deres reklamer på mobile enheder, som får deres internetforbindelse via et teleselskab. Roi Carthy, fortæller til Buisness Insider, at et stort europæisk teleselskab med kunder i den tocifrede millionklasse, inden for få måneder vil annoncere sin plan for blokeringen af reklamer.

En unavngiven operatør har ifølge Financiel Times sammen med flere i branchen planlagt, at implementere blokeringen i år - dog uden at sætte navne eller dato på. Roi Carthy har tidligere på året været ude og sige, at mindst én amerikansk operatør melder sig under fanerne.

For teleselskaberne handler blokeringen om at mindske trafikken på deres netværk, så der er mere plads til forbrugerne, og mindre spidsbelastning af netværkene, som i disse år modtager en kraftigt stigende mængde data fra forbrugernes brug af internettet og streaming-tjenesterne.

Google vil blive hårdt ramt

Mens blokeringen for forbrugere og teleselskaberne vil være en positiv implementering, så vil det for internettets annoncører være en dårlig forretning. Én af dem er Google, hvis reklameomsætning i 2014 stod for 89,5 procent af selskabets totale omsætning, eller svarende til 59,06 milliarder dollars.

Hvis teleselskaberne implementerer denne blokering, vil det skabe et kæmpe økonomisk tab for Google, som sandsynligvis ikke vil tage let på blokeringen.

Det vil med stor sandsynlighed få Google til at spørge en dommer, om ikke der er tale om brud på loven for et neutralt net, hvor teleselskaberne skal være åben og ikke bestemme, hvad deres forbrugere får at se på den anden side af skærmen.

Facebooks mobilreklamer har stor succes

På den anden side kan teleselskaberne vælge at udbyde blokeringen som en tjeneste forbrugerne betaler for. Dermed er det et valg og ikke tvungen blokering.

Uanset hvad så kan dette blive til en åben krig, og endnu et spørgsmål om hvad der er tilladt og ikke tilladt at gøre på ”det frie internet”.

- Opfølgning: Ingen dansk reklameblokering på vej

Mere til historien

”Onlinereklamer er ude af kontrol, og det forværrer brugeroplevelsen. Popups, automatisk afspillede videoer og andre former for digital annoncering kan forbruge mellem 10 og 50 procent af mobilforbrugeres dataabonnement”, fortæller Roi Carthy.

CBB vinder atter prisen for Danmarks mest tilfredse mobilkunder

For tredje gang i træk har CBB Mobil vundet prisen for mobilbranchens mest tilfredse og loyale kunder.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram