Ingen dansk reklameblokering af mobilwebsites

Blokering af reklamer på mobile websites er umiddelbart ikke på vej til Danmark, men TDC er åbne over for muligheden.

mobilreklameDer arbejdes, ifølge Financial Times, med systemer til blokering af reklametrafikken i teleoperatørernes netværk. Systemet kommer fra iværksættervirksomheden Shine, som senere i år er klar til implementering af blokeringen hos et stort europæisk teleselskab.

Hvis en generel blokering af reklamer indføres i stor målestok, vil det uden tvivl være en bombe under forretningsmodellerne hos mange webbaserede virksomheder, hvor hovedparten af indtægterne baseres på netop reklamer.

- Teleselskaber vil blokere reklame på mobilen

I første omgang skal danske mobilbrugere ikke forvente sådanne tiltag, og internetbaserede virksomheder kan i runde ét ånde lettet op.

TDC afviser ikke blokering

MereMobil.dk har foretaget en rundspørge til TDC, Telia, Telenor og 3. Ingen af dem har aktuelle planer om spærring for mobilreklamer.

- ”Vi har på nuværende tidspunkt ingen planer om, at implementere denne type teknologi i vores netværk,” siger David Engstrøm, pressechef i Telia, som bakkes op af Telenor og 3, der heller ikke går med sådanne planer.

TDC er lidt mere åbne over for tankerne.

- ”Vi har sådan set ikke planer om reklameblokering, men som tjeneste betragtet kunne det godt være interessant. Jeg vil da ikke udelukke det, men det er ikke noget som vi har aktuelle planer om,” fortæller Allan Bartroff, rådgiver hos TDC i afdelingen for public affairs til MereMobil.dk.

Allan Bartroff ser ikke udfordringer omkring netneutralitet i tiltaget.

- ”Det ser jeg ikke som et problem. Kunden kan aktivt vælge hvad han/hun ønsker at modtage, eller ikke modtage”.

Her lægger TDC op til, at en blokering kunne være et tilvalg som kunden selv foretager.

Der findes allerede blokering af reklamer de computerbaserede websites. Ifølge PageFair og Adobe har omkring 144 millioner brugere rundt i verden en ad-blocker installeret. Tallet steg med 70 procent fra 2013 til 2014.

- Blogvideo: Det betyder reklameblokering for websites

Mere til historien

Google og Facebook er de største aktører på online-reklamemarkedet.

Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Internet via satellitter – hvad skal vi med det?

EP127: Internet til fjerne egne, videotransmission til kampfly og droner er over os. Bliv klogere på satellit-teknologien her.

(mere…)
Amazon vil konkurrere med Elon Musk

Trådløse internethastigheder med op til 1 Gbps bliver virkelighed, når Amazon er klar med deres konkurrent til Elon Musks Starlink.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram