Reklamefri YouTube er på vej

8

YouTube kommer senere på året i en reklamefri udgave hvor der kan abonneres på indholdet via brugerbetaling.

YouTube
YouTube

Den Google-ejede videotjeneste YouTube er på vej med en række nye tiltag i løbet af året.

Ejere af en YouTube-kanal er blevet informeret fra Google om, at der arbejdes på en reklamefri version af tjenesten, hvor indholdsproducenter i stedet for reklamer i videoerne, kan vælge en betalingsmodel som brugeren abonnerer på.

Med ændringen kan indholdsleverandører i højere grad skabe deres eget univers, hvor indtægterne kommer fra brugerbetaling, sådan som det også kendes fra Netflix og HBO.

– ”Vi giver seerne adgang til en annoncefri version af YouTube for et månedligt beløb. Med dette nye abonnement skaber vi en ny indtægtskilde som supplement til din voksende indtjening på annoncer,” skriver YouTube-teamet blandt andet.

Det er endnu uklart hvordan abonnementerne kan skræddersys, og hvordan indtægtsfordelingen vil være mellem Google og skaberne af indholdet. Datoen for åbningen af det nye tiltag er heller ikke kendt.

Traditionelt har YouTubes videoafspilning været baseret på Flash-teknologien, men tilbage i februar fortalte MereMobil.dk i en større baggrundsartikel om skiftet til HTML5 og VP9.

Husk: På MereMobil.dk har vi en YouTube-kanal med tips, kommentarer og tests. Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her.

Mere til historien

YouTube har flere tiltag i ærmet. Blandt andet har de i USA lanceret YouTube Kids, som er en applikation specielt udviklet til børn. Læs her, hvordan du får adgang til YouTube Kids i Danmark. Ifølge YouTube er app’en inden for den første måned efter lanceringen, blevet installeret over to millioner gange.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer