Sådan får du adgang til YouTube Kids for børn

TIP: YouTube Kids er en ny applikation udviklet specifikt til børn, men kun frigivet i USA – vi viser dig hvordan du får den.

YouTube Kids har i flere uger været omtalt på rygtebasis i diverse medie og onlinetjenester, men i dag er applikationen officielt blevet frigivet – desværre kun i USA.

YouTube Kids skærmbillede

YouTube Kids skærmbillede

Applikationen som på alle områder er opbygget fra bunden, og som på få områder minder om den officielle og originale YouTube applikation, er udviklet specielt til børn i den lave aldersgruppe, inden skolealderen indtræffer.

– Ferietid er iPad og YouTube-tid

Lige fra første gang applikationen åbnes er det tydeligt, at se og mærke, at applikationen er udviklet med børn i tankerne. Sød baggrundmusik kører fra starten, og små lydeffekter indtræffer løbende som børnene interagerer med YouTube Kids applikationen.

YouTube Kids er på adskillige områder sikret mod at børnene opsnapper de ”forkerte” videoer på YouTube. Der er derfor indsat forældrekontrol på flere områder i applikationen.

Første gang YouTube Kids åbnes, introduceres de voksne for en PIN-kode der sikrer menuen med indstillinger, således kan børn ikke nemt tilgå og ændre på de indstillinger forældrene har lavet. Blandt mulige indstillinger er; At slå baggrundsmusik fra, slå lyd effekter fra, slå søgning fra således børnene kun kan se det YouTube foreslår dem på forsiden, samt den sidste men måske mest nyttige, tidsindstillet brug af applikationen.

– Bag om YouTubes skift til HTML5 og VP9

Den tidsindstillede funktion betyder, at forælderen kan sætte applikationen til at låse, når en fastsat tid indtræffes, eksempelvis efter 20 minutters brug. Muligheden for at slå søgning fra, er for at begrænse børnenes valgmuligheder, dog har Google allerede begrænset søgningen til at frasortere alt ikke børnevenligt indhold, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Sådan får dine børn YouTube Kids

Applikationen YouTube Kids er nu blevet frigivet, men desværre er det kun til iOS og Android brugere i USA, og kun på engelsk som sprog. Men det er alligevel muligt at hente og installere applikationen på Android smartphones og tablets, vi guider dig her igennem den simple procedure.

Først skal du med den enhed du ønsker at installere YouTube Kids på, hente applikationen via dette link. Du skal trykke på den blå download-knap, som findes midt på siden, til højre for Google Play knappen.

Du kan blive advaret om skadelig software, men denne skal du blot trykke ”OK” til. Når applikationen er hentet, kan du i notifikationsområdet se, at filen er blevet downloadet, du skal nu trykke på notifikationen.

Du vil nu blive mødt med en blokering, der fortæller at du ikke kan installere applikationen, med mindre du ændrer på en indstilling. Tryk nu på ”indstillinger”. Du føres herefter til sikkerhedsindstillinger, hvor du kan sætte flueben i punktet ”Ukendte Kilder”. Du vil blive advaret mod at aktivere funktionen. Dette siger du ”OK” til.

Nu har du tilladelse til at installere YouTube Kids og andre applikationer, du manuelt downloader. Gå nu til applikationen ”Downloads”, som du finder i din app-menu. Her vil du finde filen du hentede – den vil sandsynligvis være øverst i resultatlisten.

Tryk nu på filen, så vil du blive præsenteret for et installationsvindue der fortæller hvad du giver tilladelse til. Tryk herefter på ”installer”. Du har nu installeret YouTube Kids på din enhed, og kan nu sikkert give din børn adgang til masser af spændende børneindhold

Billede-guide af overstående procedure

Introduktion af YouTube Kids app


Læs også:
Test af Google Chromecast
Tag et sikkerhedstjek og få 2 GB gratis på Google Drive
iPhone 6 får tæsk på YouTube

Mere til historien

YouTube Kids er for børn i den lave alder meget anvendelig, selvom de ikke forstår engelsk, er de stadig underholdt at den musik og det indhold som YouTube Kids leverer til dem. Overstående procedure betyder, at du nu kan hente og installere apps frit fra internettet. Dette frarådes på det kraftigste, med mindre du er sikker på det indhold du henter og installerer er i orden. Det er altid sikrest at hente applikationer via Google Play, MereMobil.dk frasiger sig alt ansvar for forsøg med andre applikationer end den angivet i artiklen.

Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Teknologiforståelse skal på skoleskemaet

En ny digitaliseringsstrategi bringer teknologiforståelse på skoleskemaet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram