Topledelsen i ”Telianor” er nu på plads

To danskere og en nordmand kommer til at står i spidsen for Telia og Telenors nye fælles teleselskab i Danmark.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Mange har ventet med spænding på, hvordan topledelsen kom til at se ud, i det nye jointventure selskab med Telia og Telenor, og nu har selskaberne så afsløret navnene på dem, der kommer til at stå i spidsen for Telenor og TeliaSonera i Danmark.

Hilde Tonne fra Telenor-koncernens topledelse er blevet udnævnt til administrerende direktør. Telia Danmarks nuværende administrerende direktør Søren Abildgaard og finansdirektør Dennis Kilian udnævnes til henholdsvis viceadministrerende direktør og finansdirektør.

– ”Med deres evner, erfaring og ekspertise komplementerer de hinanden og udgør en meget stærk topledergruppe,” siger TeliaSoneras Executive Vice President og Head of Europe, Robert Andersson.

Hilde Tonne har været medlem af Telenor-koncernens topledelse siden 2007, og hun har stået i spidsen for industriel udvikling siden 2011.

– “Hilde Tonne er en meget kompetent og erfaren leder, der har bevist, at hun kan drive forandring og udfordre status quo. Disse evner er afgørende, når man skal lægge to virksomheder sammen og skabe en ny, stærk og innovativ spiller, der har ambitioner om at udfordre det danske telemarked,” siger Robert Andersson.

3 vil have én million kunder fra konkurrenterne

Kompetente danskere i ledelsen

Søren Abildgaard har været CEO i Telia Danmark siden januar 2011.

– “Søren Abildgaard er udnævnt på baggrund af sin brancheindsigt, sin kommercielle forståelse og sin operationelle erfaring. Han har demonstreret, at han formår omstillingens kunst i en branche under hastig forandring, og han kan oversætte strategiske visioner til handling. Og på trods af svære tider har han skabt et miljø, hvor medarbejderne trives,” lyder det fra Telenors Executive Vice President og Head of Europe Kjell-Morten Johnsen.

Dennis Kilian har været CFO i Telia Danmark siden marts 2013.

– “Dennis Kilian er valgt på baggrund af sit faste greb om de finansielle discipliner, sin kommercielle forståelse og sine analytiske evner, hvilket har gjort ham til en vigtig drivkraft for forretningen. Han har spillet en aktiv rolle i at udvikle og definere den overordnede strategi  for Telia Danmark, og han har sikret, at forretningsbeslutninger var baseret på sunde finansielle kriterier,” siger Kjell-Morten Johnsen.

Hilde Tonne, Søren Abildgaard og Dennis Kilian tiltræder deres nye stillinger, efter EU Kommissionen har godkendt det fælles selskab, hvilket ventes at ske i anden halvdel af 2015.

Hvad bliver navnet efter fusionen?

Mere til historien

De to selskaber regner med en besparelse på 800 millioner kroner om året, ved at skabe ét fælles selskab i Danmark.

Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram