Fysiske SIM-kort måske på vej ud

I fremtiden vil der måske ikke være SIM-kort i smartphonen. Brugeren vil dermed hurtigere kunne skifte teleselskab.

iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort

iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort (Foto: MereMobil.dk)

Du kender det sikkert. Du skifter mobilselskab og må vente i dagevis før dit nye SIM-kort kommer med posten. I fremtiden bliver et sådan skifte måske noget lettere.

SIM-kortet er i dag låst fast til en operatør, og det betyder, at vil man skifte fra et selskab til et andet, så skal man have et SIM-kort fra den nye udbyder, inden skiftet er en realitet. Men det kan faktisk blive muligt, at skifte teleselskab uden også at skifte SIM-kort.

GSM Association (GSMA – Group Speciale Mobile Association), telebranchens verdensorganisation, fortæller til Financial Times, at store teleselskaber, som AT&T, Vodafone, Deutsche Telekom og Orange er klar til at skifte det fysiske simkort ud med ”E-sim-kortet”. Dermed vil selskabsskift kunne klares via skærmen, og fordi man ikke længere skal bruge et fysisk SIM-kort vil mobilerne også kunne laves tyndere.

GSMA arbejder i øjeblikket på, at standardisere såkaldt ”embeddable SIM-kort”, og både Apple og Samsung skulle angiveligt være inde i ”avancerede samtaler” med GSMA om mulighederne.

Da Apple introducerede iPad 2 lancerede Apple også i USA et såkaldt Apple SIM i enheden. Her var flere operatører kodet ind på samme SIM-kort, og brugeren kunne derfor fra skærmen, vælge mellem de udbydere Apple samarbejdede med, uden først at skulle vente på et SIM-kort.

Podcast: Et SIM-kort er ikke bare et SIM-kort

Mere til historien

Embedded SIM er ikke en nyhed. Faktisk nedsatte GSMA i 2010 en task force, der skulle undersøge mulighederne samt fordele og ulemper.

Sådan tjekker du om din mobil understøtter eSIM

TIP: eSIM er smart og gør, at du på samme telefon kan have to numre. Sådan finder du ud af, om din mobil understøtter eSIM.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Du behøver intet SIM-kort i iPhone 13

Med en iPhone 13-model i hånden kan du helt droppe SIM-kortet.

(mere…)
Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram