Fysiske SIM-kort måske på vej ud

10

I fremtiden vil der måske ikke være SIM-kort i smartphonen. Brugeren vil dermed hurtigere kunne skifte teleselskab.

iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort
iPad Air 2 og iPad Mini 3 bruger nano SIM-kort (Foto: MereMobil.dk)

Du kender det sikkert. Du skifter mobilselskab og må vente i dagevis før dit nye SIM-kort kommer med posten. I fremtiden bliver et sådan skifte måske noget lettere.

SIM-kortet er i dag låst fast til en operatør, og det betyder, at vil man skifte fra et selskab til et andet, så skal man have et SIM-kort fra den nye udbyder, inden skiftet er en realitet. Men det kan faktisk blive muligt, at skifte teleselskab uden også at skifte SIM-kort.

GSM Association (GSMA – Group Speciale Mobile Association), telebranchens verdensorganisation, fortæller til Financial Times, at store teleselskaber, som AT&T, Vodafone, Deutsche Telekom og Orange er klar til at skifte det fysiske simkort ud med ”E-sim-kortet”. Dermed vil selskabsskift kunne klares via skærmen, og fordi man ikke længere skal bruge et fysisk SIM-kort vil mobilerne også kunne laves tyndere.

GSMA arbejder i øjeblikket på, at standardisere såkaldt ”embeddable SIM-kort”, og både Apple og Samsung skulle angiveligt være inde i ”avancerede samtaler” med GSMA om mulighederne.

Da Apple introducerede iPad 2 lancerede Apple også i USA et såkaldt Apple SIM i enheden. Her var flere operatører kodet ind på samme SIM-kort, og brugeren kunne derfor fra skærmen, vælge mellem de udbydere Apple samarbejdede med, uden først at skulle vente på et SIM-kort.

Podcast: Et SIM-kort er ikke bare et SIM-kort

Mere til historien

Embedded SIM er ikke en nyhed. Faktisk nedsatte GSMA i 2010 en task force, der skulle undersøge mulighederne samt fordele og ulemper.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer