Analyse: Samsung Galaxy S6 er for dyr

Samsung har med deres S6’ere sat prisen for optimistisk, mener analysefirmaet Counterpoint. Produktet er rigtigt men prisen forkert, lyder det.

Galaxy S6 fingeraftrykslæserSalget af Samsungs tidligere topmodel fra 2014, Galaxy S5, gik ikke gået helt som forventet. Der var en del kritik, af telefonens mangel på et design som var en topmodel værdig, eftersom telefoner fra Apple, Sony, HTC, Huawei m.fl. på dette tidspunkt havde det eksklusive topmodel design, som Samsung i mange år, var kritiseret for at mangle.

Salget af S4 gik forrygende, og det salg kunne S5 ikke følge op på. Derfor blev Samsung nødt til at sænke prisen på Galaxy S5 efter bare tre måneder, hvilket resulterede i en stigning i salget af telefonen.

Analyse: Galaxy S5 sælger dårligere end Galaxy S4

S6 forventninger nedjusteres

GS6-projections COUNTERPOINT

Galaxy S6-forudsigelser fra Counterpoint (juli 2015)

Samsungs flagskibe for 2015, har solgt godt, men har ikke helt kunnet leve op til analysefirmaet Counterpoints målsætning for solgte enheder i 2015, som lå på 50 millioner enheder, og analysefirmaet har nu måtte sætte den fremtidige målsætning ned på 46 millioner enheder, solgt i 2015.

Besluttet på ikke at begå den samme fejl med Galaxy S6, havde Samsung fokuseret på det lækre design, som konkurrenters telefoner allerede besad.

Konklusionen er da også, at S6’eren, især S6 Edge versionen, er et rigtigt flot produkt.

Fremtidige problemer for Samsung

Erfarne analytikere spåede et rigtigt godt salg af de nye produkter, da Samsung havde efterkommet forbrugernes ønske, om en topmodel som rent faktisk føles som en topmodel.

Problemet er bare, at Samsungs priser matcher Apples på deres iPhones, hvilket kan være et problem, når Samsung ikke har et helt så stærkt brand til at forsvare så høje prissætninger, som Apple har.

Ny iPhone rekord udeblev

Med Apples nye iPhone lige om hjørnet i den første del af efteråret, og hvis Galaxy S6 Edge+ viser sig at være en realitet, kan det være med til at formindske salget af S6 og S6 Edge i endnu højere grad.

Mere til historien

Konkurrencedygtige priser fra mellemklassen og kinesiske producenter som Oppo, Huawei og for slet ikke at snakke om OnePlus 2, som også skulle være lige rundt om hjørnet, kan med deres topmodeller til en rimelig pris, også give et spark i Samsungs salg af S6 og S6 Edge.

Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram