Samsung slår Apple i USA, men…

3

Apple er ikke længere den bedst sælgende smartphoneproducent i USA. Samsung er i spidsen. Der er dog et stort ”men”.

counterpoint research US-Marketshare
Markedsudviklingen over smartphone-salget i USA (Kilde: Counterpoint)

Det er skønt for Samsung at læse markedsanalyser i disse dage. Den seneste fra Counterpoint Research udråber Samsung til vinderen i april 2015.

Samsung har været bagefter Apple siden september 2014, men takket være de to nye topmodeller Galaxy S6 og S6 Edge, er føringen skiftet på det amerikanske marked. Samsung har en markedsandel på 33 procent i den måned mens Apple sidder på 26 procent. Med 14 procent indtager LG en stabil tredjeplads, som de i øvrigt har holdt fast i det seneste år.

Efter en lidt hård marts måned er det amerikanske mobilmarked tilbage på sporet, og salget er i april steget med fem procent.

Inden Samsung bliver for godt tilfredse med egen præstation, så gør Counterpoint opmærksom på en vigtig detalje i tallene. Der er tale om almindelige markedsudsving, og ikke nødvendigvis et permanent overtag fra Samsungs side.

Samsung S6’erne runder måske 50 millioner solgte i år

Frem mod en forventet lancering, der typisk for Apple ligger i efteråret, falder salget af iPhones stille og roligt, og i kombination med Samsungs nylanceringer, bliver der udskiftning på førstepladsen.

Apple har siden september 2014 været nummer ét i USA, og i foråret 2014, ved Galaxy S5 lanceringen, var billedet præcist det samme som nu; Apples salg falder frem mod lancering af en ny telefon. Så snart salget af en ny iPhone begynder skifter styrkeforholdet igen.

Det bliver naturligvis interessant, om de sædvanlige markedsudsving holdes fast denne gang også, og om Apple igen bliver nummer ét når der til efteråret (forventeligt) lanceres nye iPhones.

Siden lanceringen har Samsung solgt omkring 305.000 S6-enheder om dagen, og det er bedre end både Galaxy S5 og den hidtidige rekordholder Galaxy S4.

Apples brandværdi når nye højder

Mere til historien

I julekvartalet 2014 endte Samsung som verdens største smartphone-producent på verdensplan, ifølge nogle analysefirmaer. Andre udråbte, med millimenters målfoto, Apple som vinderen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer