Gartner: Apple er nu verdens største smartphone-producent

13

Apple har nu slået Samsung, der ikke længere er den største producent af smartphones.

Gartners tal for Q4 2014 på verdensmarkedet.
Gartners tal for Q4 2014 på verdensmarkedet.

De seneste markedstal fra analysevirksomheden Gartner, der dækker fjerde kvartal 2014, er nu offentliggjort. Tallene er dyster læsning for Samsung, der netop må se sig overhalet af Apple, der i kvartalet blev verdens største smartphone-producent.

Samsung overtog førstepladsen fra Nokia i tredje kvartal 2011. Det efterfølgende kvartal, fjerde kvartal 2011, var Apple nummer ét, men i første kvartal 2012 var Samsung tilbage, og har i 12 kvartaler været størst.

Ifølge Gartner solgte Apple i fjerde kvartal 2014 74,8 millioner iPhones, hvilket udløste en markedsandel på 20,4 procent. Samsung solgte 73,0 millioner smartphones, og kan notere sig en markedsandel på 19,9 procent.

I tilsvarende kvartal 2013 var Samsungs markedsandel 29,5 procent, mens Apple lå på 17,8 procent.

Analysehuset IDC har tidligere været ude med deres Q4 2014 tal. Her var situationen lige omvendt. Samsung lå, ifølge IDC, på en kneben førsteplads med 75,1 millioner solgte telefoner. Apple var i IDC’s analyse på andenpladsen med 74,5 millioner solgte iPhones.

Gartners smartphone-analyse for 2014 på verdensplan.
Gartners smartphone-analyse for 2014 på verdensplan.

Begge grupper af tal peger på, at styrkeforholdt mellem de to elektronik giganter er stort set ens netop nu. Hvis Samsung fortsat vil være med i toppen af mobilmarkedet, kræver det succes for de nye produkter Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, der blev præsenteret ved Mobile World Congress 2015 i Barcelona.

Målt på hele 2014 er Samsung klart størst. Markedsandelen blev 24,7 procent, mens Apple kun fik 15,4 procent af smartphone-markedet. Det ligger også klart, at hvis Apple fortsætter sin fremmarch, så bliver det nogle helt andre tal vi vil se, når 2015 er slut.

Mere til historien

Nummer tre og fire på markedet i Q4 2014 blev Lenovo og Huawei mens Xiaomi kom ind på femtepladsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer