Apple er snart verdens største på smartphones

En kroning af Apple som verdens største smartphone-producent er tæt på. Samsung presses i alvorlig grad.

apple-logo

Apple er uhyggeligt tæt på, at vælte Samsung som verdens største smartphone-producent.

Tallene mange har ventet på med spænding, og som nogle har frygtet, er analysefirmaet IDC’s opgørelse over smartphone-salget, og markedsandele, i det vigtige julekvartal 2014.

Fjerde kvartal 2014 viste kæmpe fremgang til Apple og tilbagegang for Samsung, når der sammenlignes med samme kvartal i 2013.

Apple kan notere en fremgang på 46 procent, set over året, mens Samsung må acceptere tilbagegang på 11 procent. Markedsandelene på verdensmarkedet ender derfor med 20,01 procent til Samsung og 19,85 procent til Apple.

Begge selskaber har solgt næsten lige mange telefoner. Apple langede 74,5 millioner iPhones over disken i fjerde kvartal 2014. Samsung solgte 75,1 millioner smartphones i kvartalet.

Det er iPhone 6 og iPhone 6 Plus der nærmest har fået Apples salg til at eksplodere i kvartalet. Sammen med det imponerede salg har Apple kunne notere sig en omsætning i julekvartalet på 74,6 milliarder dollars, samt et overskud på 18 milliarder dollars.

Apple presser Samsung på hjemmemarkedet

Apple har været nummer ét

Samsung har været verdens største smartphoneproducent siden tredje kvartal 2011, hvor der skete et magtskifte. Samsung overtog førerpositionen fra Nokia, der i andet kvartal 2011 var den ubestridte leder af markedet.

Apple var kvartalet efter nummer ét, ifølge IDCs historieske tal. I fjerde kvartal 2011 var Apples globale markedsandel på 23,5 procent, og Apple blev nummer ét, mens Samsung her måtte henvises til andenpladsen med 22,8 procent.

Da 2012 begyndte var Samsung igen på førstepladsen. Det er tre år i træk Samsung har været verdens største, eller 12 kvartaler. Spørgsmålet er, om det så også bliver det sidste? Svaret får vi når IDC kommer med markedstallene for første kvartal 2015.

Når 2014 opgøres som en helhed endte Samsung med en markedsandel på 24,5 procent, mens Apple fik 14,8 procent. Siden 2013 har Samsungs fremgang været beskedne 0,6 procent mens Apples har været 25,5 procent.

15 interessante facts om Apple

IDCs tal for Q4 2014 og året 2014

Mere til historien

Verdens tredjestørste smartphoneproducent i 2014 blev Huawei, der solgte 73,6 millioner smartphones. Fremgangen siden 2013 har været på 50,4 procent, viser tallene fra IDC.

Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram