Apple fik kæmpe succes i julesalget – ny iPhone rekord

Apple slog alle rekorder i det vigtige julesalg. Aldrig før har der været solgt så mange iPhones i ét kvartal.

Apple

Apple Store, 5th Avenue, New York (Foto: MereMobil.dk)

 

Julekvartalet 2014, oktober, november, december, har givet Apple et rekordhøjt salg af iPhones. Aldrig før har der været solgt så mange Apple smartphones i ét enkelt kvartal.

Regnskabstallene fra Apples Q1 2015 rapport, der blev afsluttet den 27. december 2014, viser et fald i iPad-salget, sammenlignet med tilsvarende kvartal for et år siden, men set i forhold til de seneste tre kvartaler, har salget haft en lille fremgang.

Apple solgte i regnskabskvartalet (Q1 2015) 74,4 millioner iPhones. Den hidtidige rekord er fra Q1 2014 (julesalget 2014). Her blev der solgt 51 millioner telefoner.

Det seneste år har Apple haft fremgang i salget af Mac-computere, og 5,5 millioner solgte enheder, er bedre end de 4,8 millioner i det sammenlignelige kvartal, men ikke rekord. Den blev sat i foregående regnskabs kvartal.

Apple offentliggør ikke fordelingen af salget mellem de enkelte telefonmodeller, men Apples topchef Tim Cook afslørede ved regnskabsfremlæggelse, at iPhone 6 var den mest populære iPhone i det seneste kvartal.

Tim Cook: Apple Watch kommer i april

Apples salg i grafisk overblik

Overblik: Q1 2014 mod Q1 2015 i styks

Q1 2014Q1 2015
iPhone51.025.00074.468.000
iPad26.035.00021.419.000
Mac4.837.0005.519.000
iPod6.049.000

Så meget tjente Apple

I julekvartalet blev der solgt Apple-produkter for 74,6 milliarder dollars, hvilket er en fremgang fra Q1 2014, der lå på 57,5 milliarder dollars i omsætning.

Overskuddet i kvartalet blev på 18 milliarder dollars. Omregnet til danske kroner, med den aktuelle dollarkurs (6,59), svarer det til et overskud på 118,6 milliarder kroner – alene i dette kvartal. Det svarer til cirka 1,3 milliarder kroner om dagen i overskud, inden for kvartalet (regnet ud fra 90 dage).

I det tilsvarende kvartal 2014 var Apples overskud på 8,5 milliarder dollars.

Apple omsatte for 4,7 milliarder dollars inden for services. Det inkluderer omsætningen fra iTunes, App Store, Apple Pay m.fl.

Mere til historien

Udover at julekvartalet er vigtigt for hele mobilbranchen, så er det samtidigt det første kvartal, hvor iPhone 6 og iPhone 6 Plus har været til salg i alle månederne.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Med ny iPhone-opdatering bliver App Store og browsere friere

Apple låser nu iPhone lidt mere op, men kun for EU-borgere. De nye muligheder kommer dog ikke uden begrænsninger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram