HTC One (M9) – det ved vi om topmodellen der får det svært

HTC One (M9) er på trapperne. Vi har samlet plausible informationer om den nye HTC One, der kan få det meget svært.

HTC One M9

HTC One M9 bliver præsenteret ved Mobile World Congress 2015. (Foto: MereMobil.dk)

 

Ved presseevents i New York og London den 19. februar 2013 satte HTC en ny dagsorden på Android-platformen. HTC One, med kodenavnet M7, tegnede en ny tendens, hvor en Android-smartphone også kunne være lækker og godt designet. På tidspunktet var det helt nyt.

HTC ramte rigtigt med One. Bunkevis af topkarakterer fra telefonanmeldere verden over strømmede ind, samt en række andre udmærkelser og designpriser. Det blev pludselig en helt ny hverdag for HTC.

HTC One solgte, ifølge Wall Street Journal, omkring fem millioner enheder efter godt to måneder på markedet, og HTC udråbte selv telefonen som deres mest succesfulde til dato. Til sammenligning solgte Samsung Galaxy S4 omkring 10 millioner enheder efter godt en måned på markedet.

I det brede perspektiv er det et faktum, at HTC One, og efterfølgeren fra marts 2014, HTC One (M8), ikke blev den store folkelige succes. Produkterne fejler ikke noget, men HTC efterspørges ikke længere af kunderne. Det har eksempelvis TDC tidligere udtalt til MereMobil.dk.

Disse topmodeller kommer i 2015

Kan HTC One (M9) gøre det?

Den 1. marts 2015 bliver HTC One (M9) lanceret ved et pressemøde i Barcelona. Det vil ske i forbindelse med verdens største mobilkonference Mobile World Congress.

Jeg forventer igen stor ros fra anmelderne, men jeg er i tvivl om, hvorvidt HTC vil kunne tiltrække køberne. Samsung Galaxy S6 lanceres samtidigt, og sammen med Sony Xperia Z4, bliver det en svær kamp at vinde for HTC, ikke hos anmelderne, men ude i butikkerne.

Butikspersonalet spiller også en stor rolle, når kunderne kommer ind i mobilbutikkerne – og i det hele taget kan det måske blive vanskeligt for HTC, at få hyldeplads.

Detaljerne omkring HTC One (M9)

htc.one-M9-evleaks

HTC One M9. Billedde er lækket af Evleaks.

Rygterne om den nye HTC-model har svirret længe, og Evleaks har allerede haft lækket et billede. Lige præcis med HTC har rygterne historisk set ramt meget præcist. Derfor vover vi pelsen, og bringer her de specifikationer og detaljer, som på nuværende tidspunkt er kendt – men ikke bekræftet.

Den bedste nyhed er, at det såkaldte Ultrapixels-kamera på 4 megapixels, som ingen overhovedet forstod noget af, er skrottet. I stedet sidder der et 20,7 megapixels dual-linse kamera på bagsiden med dobbelt LED-fotolys.

Fronten bliver dækket af Cornings seneste brudstærke glas, Gorilla Glass 4. Se her en video af holdbarheden på det nye Gorilla Glass. Forgængeren fra HTC var udstyret med Gorilla Glass 3.

Telefonen leveres med Android 5.0 Lollipop som styresystem tillagt brugerfladen HTC Sense UI 7.0. Derudover tales om 32 GB hukommelse (og 3 GB RAM), der vil kunne udvides med op til 128 GB microSD-hukommelseskort.

Som en del af Qualcomms chipset bliver der også adgang til hurtigopladning (Quick Charge 2.0). Her kan batteriet lade til 60 procents kapacitet på blot 30 minutter.

Her finder du flere hovedspecifikationer for HTC One (M9):

– Skærm: Super LCD3 5.0 tommer med Full HD-opløsning
– Qualcomm Snapdragon 810 processor + Adreno 430 grafikprocessor
– 3 GB RAM
– 32 GB indbygget hukommelse (udvidelse med 128 GB via microSD)
– Kamera: 20,7 megapixels dual
– Frontkamera: 4 megapixels
– Stereo højtalere

HTC One (M9) vil med andre ord, være en helt naturlig opgradering af de foregående One-modeller. Ifølge rygtebillederne ligner den på designet sine forgængere.

Hvorvidt køberne vil lægge One (M9) i kurven afhænger nok ret meget af prisen. Bliver den prissat til over 5.000 kroner, tror jeg vi vil se et begrænset salg – særligt fordi konkurrencen fra topbrands er enorm hård, og presset fra kinesiske producenter, der typisk har gode produkter til en væsentligt lavere pris, vil ramme en producent som HTC hårdt. Dertil kommer værdien i HTC-navnet, som ikke ligefrem er særligt høj i købernes bevidsthed.

Hvad tænker du? Er HTC er brand som var en gang, eller kan de få et reelt comeback?

Mere til historien

Mens den nye HTC One er på trapperne, er opgraderingen af sidste års model i fuld gang. HTC One (M8) er nu begyndt, at modtage Android Lollipop.

Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
OnePlus Nord 5 er snart på vej

RYGTE: OnePlus Nord 4 springes over. OnePlus ventes at gå direkte på 5’eren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram