Tablets har ingen rekordvækst

0

Tablets, Android såvel som iPad, vil ikke rekordvækste i år. Det mener Gartner og IDC.

tabletsSelvom der sælges mange tablets på verdensplan, vil der ikke være tale rekordagtige vækstrater, skriver Business.dk.

Analysefirmaet Gartner regner kun med en salgsstigning på otte procent i år. Der forventes et salg på 233 millioner tablets i 2015. I det forgangne år rundede salget godt 216 millioner enheder. Analysen bakkes op af analysekollegaerne IDC.

Salget stagnerer selvom priserne falder på produkterne. Gennemsnitspriserne på Android tablets er siden 2011 faldet med 53 procent. I dag er gennemsnitsprisen på 140 dollars eller hvad der svarer til 850 danske kroner.

De mindste tablets er mest populære. Futuresource, et markedsanalysefirma, peger på, at 65 procent af det samlede tablet-salg i 2014 gik til produkter med skærmstørrelser på mellem syv og ni tommer.

Gartner har tidligere peget på, at Apple har måtte se deres markedsandele på tablets falde. I 2013 var nedgangen på 16,8 procent. Det er Android-tablets der driver tabletmarkedet, og Apple rammes ekstra hårdt af, at udskiftningen af allerede solgte iPads til nye, ikke sker hurtigt nok. Det kan du læse mere om i analysen ”Derfor falder salget af iPads”.

Sådan bruger vi tablets

Mere til historien

Tablets vil i fremtiden få en større betydning end de har i dag. I 2018 vil PC’eren ikke længere være førstevalget for hovedparten af brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer