I 2018 er smartphones og tablets førstevalg

0

Smartphones og tablets bliver med årene vigtigere i dagligdagen. Allerede i 2018 vil PC’eren ikke længere være førstevalget for hovedparten af brugerne.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablets og smartphones bliver de vigtigste enheder fremover. PC’ere er fortsat på retur.

Inden for de næste godt fire år bliver smartphones og tablets de første enheder, der rækkes ud efter, når forskellige online-aktiviteter skal udføres.

Analysevirksomheden Gartner forudser at den traditionelle computer vil blive kørt endnu længere ud på et sidespor, frem mod 2018.

I vækstøkonomier bruges smartphones allerede som det primære device, mens forbrugerne i de mere udviklede lande har et multi-device-brug som normen. Her har tablets den hurtigste vækst nogensinde i kategorien af computerenheder.

I 2018 vil mere end 50 procent af alle brugere, benytte deres tablet eller smartphone som den første og primære enhed for alt der skal ske online.

Garner mener, at smartphonen vil være den typiske enhed at have med på farten, efterfulgt af tabletbrug til opgaver der tager lidt længere tid. PC’ere bliver endnu mindre vigtige end de er i dag, og vil fremover udelukkede blive brugt til mere komplicerede opgaver.

Salget af traditionelle PC’ere (Mac såvel som Windows) er fortsat svagt faldende. I 2013 blev der solgt 296,1 mio enheder, mens salget i 2015 vil udgøre 261,6 mio. styks. I den samme periode er tabletsalget gået fra 206,8 mil. i 2013 til (forventet) 316,6 mio. i 2015, skrev Gartner i en rapport i juni 2014.

iPads og andre tablets presser PC’erne

Mere til historien

Gartner forudser også en fortsat vækst på smartphones i vækstøkonomierne. I 2018 vil 78 procent af det globale smartphone-salg ske i disse områder. I 2020 forventes 75 procent af verdens smartphonekøbere, at betale mindre end 100 dollars for en enhed.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer