I 2018 er smartphones og tablets førstevalg

Smartphones og tablets bliver med årene vigtigere i dagligdagen. Allerede i 2018 vil PC’eren ikke længere være førstevalget for hovedparten af brugerne.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Tablets og smartphones bliver de vigtigste enheder fremover. PC’ere er fortsat på retur.

Inden for de næste godt fire år bliver smartphones og tablets de første enheder, der rækkes ud efter, når forskellige online-aktiviteter skal udføres.

Analysevirksomheden Gartner forudser at den traditionelle computer vil blive kørt endnu længere ud på et sidespor, frem mod 2018.

I vækstøkonomier bruges smartphones allerede som det primære device, mens forbrugerne i de mere udviklede lande har et multi-device-brug som normen. Her har tablets den hurtigste vækst nogensinde i kategorien af computerenheder.

I 2018 vil mere end 50 procent af alle brugere, benytte deres tablet eller smartphone som den første og primære enhed for alt der skal ske online.

Garner mener, at smartphonen vil være den typiske enhed at have med på farten, efterfulgt af tabletbrug til opgaver der tager lidt længere tid. PC’ere bliver endnu mindre vigtige end de er i dag, og vil fremover udelukkede blive brugt til mere komplicerede opgaver.

Salget af traditionelle PC’ere (Mac såvel som Windows) er fortsat svagt faldende. I 2013 blev der solgt 296,1 mio enheder, mens salget i 2015 vil udgøre 261,6 mio. styks. I den samme periode er tabletsalget gået fra 206,8 mil. i 2013 til (forventet) 316,6 mio. i 2015, skrev Gartner i en rapport i juni 2014.

iPads og andre tablets presser PC’erne

Mere til historien

Gartner forudser også en fortsat vækst på smartphones i vækstøkonomierne. I 2018 vil 78 procent af det globale smartphone-salg ske i disse områder. I 2020 forventes 75 procent af verdens smartphonekøbere, at betale mindre end 100 dollars for en enhed.

OnePlus klar med ny tablet

KORT NYT: OnePlus har netop lanceret en ny mellemklasse-tablet, som allerede lander i handlen i næste uge.

(mere…)
Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram