Se Android 5.0 Lollipop in action

0

Web-TV: Android 5.0 Lollipop er frigivet. Her kan du live se hvordan den nye Android tager sig ud.

Google har frigivet Android 5.0 Lollipop til blandt andet Nexus 5. De kommende måneder vil flere udvalgte telefoner fra de forskellige producenter, også blive opdateret.

LG har meldt ud at LG G3 bliver opdateret i december, mens HTC lover ny software til HTC One inden for 90 dage. Sony har også lovet opdatering til en række af deres enheder.

Derfor kommer Android 5.0 først i 2015

Generelt er det sådan, at producenterne lægger deres eget brugerflade-layout ned over det oprindelige Android-system. Derfor kan nedenstående video og screenshots variere fra hvad du vil se på din enhed.

Video: Sådan virker Android 5.0

Nyt layout

Som du kan se er Android stadig genkendeligt, men på designfronten er flere ting løftet. Det er det Google kalder for Material Design.

Det nye design begynder også så småt at rulle ud til flere af Googles applikationer og services. Gmail 5.0 til Android har eksempelvis det nye design. Det samme har en opdatering til kalenderapplikationen.

Styresystemet til wearable gadgets, Android Wear, opdateres også inden længe til at have det nye designsprog.

Hvis du vil blive klogere på detaljerne i Android 5.0 Lollipop, så har Google frigivet en digital bog, der går tæt på systemet og beskriver de mange nye funktioner.

Screenshots fra Android 5.0

 

Mere til historien

Historien om Android strækker sig helt tilbage til oktober 2003 hvor Andy Rubin grundlagde Android Inc. Google overtog selskabet i august 2005. I september 2008 kom Android 1.0. En sjov detalje er, at understøttelse af tredjeparts-tastaturer kom i april 2009. Det er først med iOS 8, at Apple har gjort dette muligt på iPhone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer