Batteritest af 13 aktuelle smartphones

1

TEST: Hvilke smartphones holder strøm i længst tid? En stor batteritest af 13 smartphones giver en del af svaret.

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7 scorede topkarakter i testen af batteriet hos Tek.no (Foto: MereMobil.dk)

I Norge har Tek.no, sat sig for at undersøge, hvilke smartphones der holder strøm, i længst tid. Det er naturligvis en vanskelig opgave, da batteritiden afhænger nøje af, hvordan den enkelte person anvender telefonen.

I testen blev telefonerne, sat til at afspille Full HD video i MPEG4-format (H.264) ved samme lys- og lydstyrke. Hvor længe telefonen har kunne køre en samtale, er også blevet målt.

Videotesten talte 75 procent i det samlede resultat, mens samtaletesten udgjorde de sidste 25 procent i vægtningen af resultatet.

Den bedste og værste batteritid

Topscoreren i batteritesten på Tek.no blev Huawei Ascend Mate 7. Den kunne klare 11 timer og 18 minutters videoafspilning. Ved tale på 3G-nettet leverede Mate 7, intet mindre end godt 32 timers uafbrudt samtale.

Lige efter fulgte Samsung Galaxy S5 og Samsung Galaxy Note 4

I bunden ligger iPhone 6 og iPhone 5S. På iPhone 5S var det kun muligt at afspille video i 3 timer og 37 minutter. Apples nyeste smartphone, iPhone 6 klarede 11 timer og 25 minutters samtale.

Kæmpe behov for batterirevolution

Top 5 over batteritid

  1. Huawei Ascend Mate 7
  2. Samsung Galaxy S5
  3. Samsung Galaxy Note 4
  4. Sony Xperia Z3
  5. Samsung Galaxy Alpha

Du kan se hele batteri-hitlisten på Tek.no.

Tip: 5 råd der giver batteriet længere levetid

Kritik af testen

Som altid når sådanne tests udføres er der mange meninger om forhold, betingelser og ikke mindst resultater. Det ses tydeligt i kommentarsporet under testen.

Jeg synes personligt Tek.no har udført et glimrende stykke arbejde, der giver en pejlesnor i snakken om batteritid, men naturligvis siger den ikke noget, om hvor meget Facebook man kan læse, eller hvor mange billeder der kan uploades til Instagram, på en opladning.

Det er også velkendt, at hvis en smartphone har dårlig dækning, så bruger den mere strøm, ligesom det at bevæge sig mellem mange master også trækker mere på batteriet. Det sker f.eks. når man kører bil eller tog.

Når jeg tester telefoner, i hverdagsbrug, er det yderst sjældent, at telefonerne holder ret meget mere end en dag – fra tidlig morgen til sen aften. Jeg er helt med på, at andre vil kunne få et andet resultat, netop fordi batteritiden afhænger af mange faktorer.

Tip: 7 måder at spare på batteriet i iOS 8

Mere til historien

I min test af iPhone 6 Plus fik jeg overraskende god battertid – særligt i betragtning af der er tale om en iPhone. I Tek.no’s test placerer 6 Plus sig da også højt over de andre Apple-produkter.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer