7 måder at spare på batteriet i iOS 8

TIP: Bruger din gamle iPhone eller iPad en masse batteri efter opdateringen til iOS 8? Se her hvad du selv kan gøre for at spare på batteriet i iOS 8.

Tips til hvordan du sparer på batteriet i iOS 8

Apple iPhone 6 (Foto: Apple)

Der har været nogle skriverier om, at iOS 8 bruger mere af batteriet på din gamle iPhone eller iPad, end du har været vant til. Dette skyldes blandt andet den lange række af nye features, som er blevet tilføjet til det mobile styresystem. Det indebærer nemlig din enhed skal arbejde hårdere, og det bruger mere strøm.

 – iOS 8: Klager over batteri og WiFi

Har du derimod en af de nye iPhone 6 eller iPhone 6 Plus modeller, så er problemet ikke nær så stort, da de har et kraftigere og nyere batteri end de tidligere modeller.

Men uanset hvilken model du har, så er der hurtige og nemme måder at spare på batteriet på, hvilket kan give længere batteritid i det daglige.

 – Defekt batteri i iPhone – Apple tilbagekalder en række iPhones

Flere af nedenstående tips kan også bruges i andre iOS-versioner end iOS 8.

1. Undersøg syndere – hvad sluger batteriet

Først er det smart lige at undersøge hvilke applikationer, som sluger mest af dit batteri. Apple har i iOS 8 tilføjet et værktøj, der viser i procent hvilke applikationer og funktioner, som bruger mest af dit batteri.

For at identificerer hvilke applikationer du skal lukke ned, når de ikke er i brug, se: Indstillinger – Generelt – Brug – Batteribrug

2. Opdater apps i baggrunden ON/OFF

Præcis som tilfældet var med iOS 7, så er “Opdater apps i baggrunden” også automatisk sat til on på iOS 8. Funktionen lader applikationer køre i baggrunden og opdaterer automatisk indhold når der er forbindelse til enten Wi-Fi eller mobilt netværk. Men det bruger også en del batteri.

Du kan slå denne funktion fra således: Indstillinger – Generelt – Opdater apps i baggrunden.

Du kan vælge om du vil slå funktionen fra generelt eller blot på enkelte applikationer. Når funktionen sættes til “Off” betyder det, at f.eks. Facebook tager længere tid om at være klar, da programmet ikke allerede på forhånd har gjort data klar.

3. Tilpas med notifikationer – men kun opdater de nødvendige

iOS 8 har widgets du kan tilgå fra Notifikationscenteret, blot ved at trække gardinet ned fra toppen af og tilpasse det til din egen daglige oversigt.

Disse widgets kan give dig sportsresultater, vejropdateringer og meget mere. Eneste ulempe er, at nogle af disse widgets opdateres ofte, hvilket bruger meget batteri.

Du kan dog vælge hvilke widgets du ønsker at aktivere. Dette gøres ved at trykke på “Rediger” nederst på dagens oversigt.

4. Slå bevægelig baggrund fra

Der er nogle som godt kan lide at have de bevægelige baggrunde, som får det til at se ud som baggrunden (wallpaper) kan flytte sig rundt bag de forskellige genveje til applikationer. Der er dog også nogle, der mener det er ubehageligt at se på – og de ligefrem kan blive utilpasse af det.

Du kan slå det fra her: Indstillinger – Generelt – Tilgængelighed – Formindsk bevægelse (slås til eller fra).

5. Slå lokations-tracking fra på apps

Applikationer der bruger GPS-lokation kan være super – særligt hvis du har brug for navigation eller hvis du ønsker billeder med geo-tags osv. Men har du konstant lokations-tracking på de forskellige applikationer, så bruger det rigtigt meget fra dit batteri.

Du kan slå lokations-tracking fra enten generelt eller på enkelte applikationer, som gør brug af dette.

Du slår det fra her: Indstillinger – Anonymitet – Lokalitetstjenester.

Det anbefales at man fortsat har den slået til på udvalgte applikationer, som blandt andet “Find My iPhone”-applikationen, så du kan finde din telefon hvis du skulle være uheldig den bliver væk.

6. Skru ned for lysstyrken

Dette tip virker måske åbenlyst for mange, men din skærm sluger meget batteri – og der er ikke nogen grund til den lyser kraftigere end nødvendigt.

Du kan ændre dette her: Indstillinger – Skærm og lysstyrke. Slå da automatisk lysstyrke fra, samt vælg hvad der passer dig manuelt. Jo kraftigere lyset er jo mere strøm bruger telefonen.

7. Hent nye data

Du har måske et behov for at være online konstant, så du ikke misser nogle e-mails og får notifikationer løbende, men det bruger også meget batteri.

Du kan i stedet spare batteri og tjekke dine mails manuelt via mail-applikationen.

Du kan ændre indstillingerne her: Indstillinger – Mail, Kontakter, Kalender – Hent nye data – og så kan du slå push til eller fra.

Mere til historien

Du kan også se et tip til, hvordan du skjuler dine kontakter i multitasking menuen på iOS 8. Har du batterispare-tips du vil dele med andre, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram