Kæmpe behov for batteri-revolution

2

Hjemmet er fuldt med dimser der kører på batteri, men udviklingen inden for batteriteknologi går for langsomt, skriver en ny rapport.

Batteri
Udviklingen af batterier er ikke fulgt med forbrugerne behov for strøm på farten, mener ABI Research.

I 2019 vil der være otte milliarder smartphones, wearables, tablets, bærbare computere og andre strømkrævede enheder i omløb, hvilket udfordrer behovet for batteriernes formåen og måske nye batterityper, skriver Computerworld.dk.

Tallene kommer fra ABI Research, der i en rapport slår behovet for en batteri-revolution fast. Indtil nu, mener ABI, har batteritid og opladningsteknologi haltet bagefter verdens eksploderende mobile strømbehov.

Der peges på producenter som Amprius og Leyden Energy som allerede har sat nye silicium anode-batterier i produktion. Der har også være gennembrud inden for batterier baseret på germanium og lithium.

Microsoft vil gøre op med korte batteritider

– ”Kort batteritid er fortsat et af de største irritationsmomenter for smartphone-brugere. Producenterne har en oplagt mulighed for at forbedre brugeroplevelsen, ved at tage nye teknologier med længere levetid i brug,” lyder det fra ABI Research.

Særligt den forventede store vækst i udbredelsen af wearable gadgets, sætter endnu mere fokus på behovet for nytænkning inden for batterier.

Et gennemsnitligt hjem har i dag mere end 10 enheder, som anvender genopladelige batterier.

Fem råd der giver batteriet længere levetid

Mere til historien

Over særligt det seneste år har vi set flere softwarebaserede tiltag i smartphones, der har til formål at forlænge batteritiden. F.eks. Stamina-tilstand i Sonys telefoner. På processordelen har der været nye tiltag som blandt andet introduktionen af en co-processor til indsamling af data fra de mange sensorer i telefonerne. Både de nyeste Android og iPhones har denne funktion.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer