Microsoft vil gøre op med korte batteritider

0

Korte batteritider skal være slut, mener Microsoft, der netop har sat gang i et nyt projekt, som skal forlænge batteriets levetid.

De seneste 10 år – og i særdeleshed siden den første iPhone i 2007 – har smartphonen gennemgået en voldsom udvikling, men batteriet, som smartphonen er afhængig af, har ikke helt fulgt med i samme tempo.

Mobilbrugerne benytter smartphonen mere og mere, men selvom det også er muligt at få større og større batterier i telefonerne, så er enhederne fortsat meget batteri-krævende, hvilket ofte resulterer i mobilbrugerne må løbe fra stikkontakt til stikkontakt.

Men det mener Microsoft skal være slut nu. Derfor har de sat gang i et projekt, som på sigt skal føre til batteri-tider på en uges varighed – lidt som man husker det fra dengang, hvor man kun sjældent brugte mobiltelefonen til en SMS eller et kort opkald. En uges batteritid er langt mere end det smartphones har i dag. Det skriver Computerworld.dk.

Derfor skal du ikke lukke apps på iPhone

Afhængig af hardware og software

Dette projekt skal lykkedes ved både at skrue på hardwaren og softwaren, det skriver MT Technology Review.

Ranveer Chandra, der er forsker hos Microsoft, udtaler, at det er hensigten at den tilgængelige mængde strøm skal anvendes mere effektivt med de nye metoder, så der er ikke tale om en ny teknologi, men videreudvikling af den eksisterende.

En af de idéer, som Microsoft arbejder på, er at benytte to mindre lithium-ion batterier i telefonerne fremfor ét stort. Dermed kan batterierne optimeres til forskellige formål. Det alene skulle kunne øge batteritiden med mellem 20 til 50 procent.

Desuden kan man også opnå langt bedre udnyttelse af batterierne ved at anvende mere effektive algoritmer f.eks. til at opfange og sende trådløse signaler.

Foruden at Microsoft arbejder med disse løsninger, så har Ranveer Chandras også udviklet et værktøj til udviklerne, som gør det lettere at forudsige, hvor meget energi en applikation bruger, så man udfra det kan finjustere på teknologierne.

Noget af det der ofte er blevet udråbt, som syndere i batteri-forbruget er netop applikationer.

Mere til historien

Du kan også få nogle tips til, hvordan du kan forlænge batteritiden på din smartphone i vores tip-artikel: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer