Microsoft vil gøre op med korte batteritider

Korte batteritider skal være slut, mener Microsoft, der netop har sat gang i et nyt projekt, som skal forlænge batteriets levetid.

De seneste 10 år – og i særdeleshed siden den første iPhone i 2007 – har smartphonen gennemgået en voldsom udvikling, men batteriet, som smartphonen er afhængig af, har ikke helt fulgt med i samme tempo.

Mobilbrugerne benytter smartphonen mere og mere, men selvom det også er muligt at få større og større batterier i telefonerne, så er enhederne fortsat meget batteri-krævende, hvilket ofte resulterer i mobilbrugerne må løbe fra stikkontakt til stikkontakt.

Men det mener Microsoft skal være slut nu. Derfor har de sat gang i et projekt, som på sigt skal føre til batteri-tider på en uges varighed - lidt som man husker det fra dengang, hvor man kun sjældent brugte mobiltelefonen til en SMS eller et kort opkald. En uges batteritid er langt mere end det smartphones har i dag. Det skriver Computerworld.dk.

- Derfor skal du ikke lukke apps på iPhone

Afhængig af hardware og software

Dette projekt skal lykkedes ved både at skrue på hardwaren og softwaren, det skriver MT Technology Review.

Ranveer Chandra, der er forsker hos Microsoft, udtaler, at det er hensigten at den tilgængelige mængde strøm skal anvendes mere effektivt med de nye metoder, så der er ikke tale om en ny teknologi, men videreudvikling af den eksisterende.

En af de idéer, som Microsoft arbejder på, er at benytte to mindre lithium-ion batterier i telefonerne fremfor ét stort. Dermed kan batterierne optimeres til forskellige formål. Det alene skulle kunne øge batteritiden med mellem 20 til 50 procent.

Desuden kan man også opnå langt bedre udnyttelse af batterierne ved at anvende mere effektive algoritmer f.eks. til at opfange og sende trådløse signaler.

Foruden at Microsoft arbejder med disse løsninger, så har Ranveer Chandras også udviklet et værktøj til udviklerne, som gør det lettere at forudsige, hvor meget energi en applikation bruger, så man udfra det kan finjustere på teknologierne.

Noget af det der ofte er blevet udråbt, som syndere i batteri-forbruget er netop applikationer.

Mere til historien

Du kan også få nogle tips til, hvordan du kan forlænge batteritiden på din smartphone i vores tip-artikel: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone.

Netflix vælger Microsoft som partner til annoncebetalt streaming

Netflix er presset og nu skal Microsoft hjælpe mod faldende kundetal.

(mere…)
Internet Explorer er sendt på pension

Microsoft sender Internet Explorer browseren på pension efter næsten 27 års tro tjeneste.

(mere…)
Nu kan du spille Fortnite på iPhone og iPad igen

Microsoft giver Fortnite-fans muligheden for at spille Fortnite på deres Apple-enheder.

 

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Apple reagerer på klager over dræning af batteriet

Efter den seneste iOS-opdatering, har der været en del klager over, at batteriet hurtigt drænes. Dette har Apple nu reagerer på.

(mere…)
iPhone-ejere oplever at iOS 15.4 dræner batteriet

Apples iOS-opdatering, iOS 15.4, dræner batteriet hurtigere, mener nogle brugere, men det er helt normalt, forlyder det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram