Derfor skal du ikke lukke apps på iPhone - multitasking dræner batteriet

TIP: Når apps i multitasking oversigten på iPhone lukkes resulterer det i øget batteriforbrug, mener en blogger, der har arbejdet for Apple.

Screenshot iOS 8 multitasking

Screenshot af multitasking-funktionen i iOS 8 (Foto: MereMobil.dk)

Apple introducerede multitasking med iOS 7, og en udbredt sport blandt iPhone-ejere er at lukke, hvad der ser ud til at være åbne applikationer, via multitasking-menuen, der kommer frem, når der dobbelt-klikkes på hjem-knappen.

Fremgangsmåden gavner ikke, som mange tror, batteriforbruget på iPhone, tværtimod. Det siger Scotty Loveless, der gennem to år har arbejdet ved helpdesken i en Apple Store, den såkaldte Genius Bar.

Batterilevetiden bliver faktisk forkortet når app-listen tømmes helt.

- 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Kræver flere resourser

Årsagen er, at når en applikation lukkes fjernes den fra telefonens RAM, men når det samme program senere åbnes igen, bruger telefonen og resourser på at lægge den tilbage i hukommelsen.

Når flere apps igen og igen skal fjernes fra RAM-hukommelsen og sendes tilbage igen stresser det systemet i enheden mere, end hvis brugeren ikke foretog sig noget – i sidste ende bliver strømforbruget højere.

Hvis iOS får brug for mere hukommelse til andre applikationer, bliver andre automatisk lukket ned, uden brugeren skal foretaget sig noget.

De fleste apps sover

Selvom multitasking oversigten viser skærmbilleder af de enkelte applikationer, må det ikke forveksles med kørerende programmer.

I de fleste tilfælde vil iOS lægge en app til at sove når den forlades, og huske hvor du var da den blev forladt. Efterfølgende åbner den samme sted, for at give brugeren en oplevelse af, at programmet rent faktisk var aktivt.

Undtagelsen fra denne regel er programmer, hvor funktionen ”Opdater apps i baggrunden” er aktiveret. Se Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

Generelt kan apps ikke køre i baggrunden, med mindre der lyttes til musik, bruges navigation eller en VOIP-app som Skype.

Hvad mener du? Har Scotty Loveless en pointe? Brug kommentarfeltet hvis du har inputs til artiklen. Læs hele hans blogindlæg her...

Tilmeld dig MereMobil.dks gratis nyhedsbrev om iPhone 6, og få de seneste nyheder om Apples næste iPhone, så snart vi har spændende artikler.

Mere til historien

Apple introducerede skift mellem programmer sammen med iOS 4. Fra iOS 7 fik systemet et multitaskinglag som gjorde det muligt, at lave baggrundsopdaterings af applikationer samt vise store previews i oversigten.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram