Derfor skal du ikke lukke apps på iPhone – multitasking dræner batteriet

1

TIP: Når apps i multitasking oversigten på iPhone lukkes resulterer det i øget batteriforbrug, mener en blogger, der har arbejdet for Apple.

Screenshot iOS 8 multitasking
Screenshot af multitasking-funktionen i iOS 8 (Foto: MereMobil.dk)

Apple introducerede multitasking med iOS 7, og en udbredt sport blandt iPhone-ejere er at lukke, hvad der ser ud til at være åbne applikationer, via multitasking-menuen, der kommer frem, når der dobbelt-klikkes på hjem-knappen.

Fremgangsmåden gavner ikke, som mange tror, batteriforbruget på iPhone, tværtimod. Det siger Scotty Loveless, der gennem to år har arbejdet ved helpdesken i en Apple Store, den såkaldte Genius Bar.

Batterilevetiden bliver faktisk forkortet når app-listen tømmes helt.

10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Kræver flere resourser

Årsagen er, at når en applikation lukkes fjernes den fra telefonens RAM, men når det samme program senere åbnes igen, bruger telefonen og resourser på at lægge den tilbage i hukommelsen.

Når flere apps igen og igen skal fjernes fra RAM-hukommelsen og sendes tilbage igen stresser det systemet i enheden mere, end hvis brugeren ikke foretog sig noget – i sidste ende bliver strømforbruget højere.

Hvis iOS får brug for mere hukommelse til andre applikationer, bliver andre automatisk lukket ned, uden brugeren skal foretaget sig noget.

De fleste apps sover

Selvom multitasking oversigten viser skærmbilleder af de enkelte applikationer, må det ikke forveksles med kørerende programmer.

I de fleste tilfælde vil iOS lægge en app til at sove når den forlades, og huske hvor du var da den blev forladt. Efterfølgende åbner den samme sted, for at give brugeren en oplevelse af, at programmet rent faktisk var aktivt.

Undtagelsen fra denne regel er programmer, hvor funktionen ”Opdater apps i baggrunden” er aktiveret. Se Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

Generelt kan apps ikke køre i baggrunden, med mindre der lyttes til musik, bruges navigation eller en VOIP-app som Skype.

Hvad mener du? Har Scotty Loveless en pointe? Brug kommentarfeltet hvis du har inputs til artiklen. Læs hele hans blogindlæg her

Tilmeld dig MereMobil.dks gratis nyhedsbrev om iPhone 6, og få de seneste nyheder om Apples næste iPhone, så snart vi har spændende artikler.

Mere til historien

Apple introducerede skift mellem programmer sammen med iOS 4. Fra iOS 7 fik systemet et multitaskinglag som gjorde det muligt, at lave baggrundsopdaterings af applikationer samt vise store previews i oversigten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer