Derfor skal du ikke lukke apps på iPhone - multitasking dræner batteriet

TIP: Når apps i multitasking oversigten på iPhone lukkes resulterer det i øget batteriforbrug, mener en blogger, der har arbejdet for Apple.

Screenshot iOS 8 multitasking

Screenshot af multitasking-funktionen i iOS 8 (Foto: MereMobil.dk)

Apple introducerede multitasking med iOS 7, og en udbredt sport blandt iPhone-ejere er at lukke, hvad der ser ud til at være åbne applikationer, via multitasking-menuen, der kommer frem, når der dobbelt-klikkes på hjem-knappen.

Fremgangsmåden gavner ikke, som mange tror, batteriforbruget på iPhone, tværtimod. Det siger Scotty Loveless, der gennem to år har arbejdet ved helpdesken i en Apple Store, den såkaldte Genius Bar.

Batterilevetiden bliver faktisk forkortet når app-listen tømmes helt.

- 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Kræver flere resourser

Årsagen er, at når en applikation lukkes fjernes den fra telefonens RAM, men når det samme program senere åbnes igen, bruger telefonen og resourser på at lægge den tilbage i hukommelsen.

Når flere apps igen og igen skal fjernes fra RAM-hukommelsen og sendes tilbage igen stresser det systemet i enheden mere, end hvis brugeren ikke foretog sig noget – i sidste ende bliver strømforbruget højere.

Hvis iOS får brug for mere hukommelse til andre applikationer, bliver andre automatisk lukket ned, uden brugeren skal foretaget sig noget.

De fleste apps sover

Selvom multitasking oversigten viser skærmbilleder af de enkelte applikationer, må det ikke forveksles med kørerende programmer.

I de fleste tilfælde vil iOS lægge en app til at sove når den forlades, og huske hvor du var da den blev forladt. Efterfølgende åbner den samme sted, for at give brugeren en oplevelse af, at programmet rent faktisk var aktivt.

Undtagelsen fra denne regel er programmer, hvor funktionen ”Opdater apps i baggrunden” er aktiveret. Se Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

Generelt kan apps ikke køre i baggrunden, med mindre der lyttes til musik, bruges navigation eller en VOIP-app som Skype.

Hvad mener du? Har Scotty Loveless en pointe? Brug kommentarfeltet hvis du har inputs til artiklen. Læs hele hans blogindlæg her...

Tilmeld dig MereMobil.dks gratis nyhedsbrev om iPhone 6, og få de seneste nyheder om Apples næste iPhone, så snart vi har spændende artikler.

Mere til historien

Apple introducerede skift mellem programmer sammen med iOS 4. Fra iOS 7 fik systemet et multitaskinglag som gjorde det muligt, at lave baggrundsopdaterings af applikationer samt vise store previews i oversigten.

Saphe har lukket fartkontrol app – her er alternativerne

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Hvilken streamingtjeneste har en bestemt film eller serie?

TIP: Skal du finde en bestemt film og er i tvivl om hvilken streamingtjeneste, at du kan se den på? Sådan søger du på tværs af streamingtjenesterne.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram