Derfor skal du ikke lukke apps på iPhone – multitasking dræner batteriet

TIP: Når apps i multitasking oversigten på iPhone lukkes resulterer det i øget batteriforbrug, mener en blogger, der har arbejdet for Apple.

Screenshot iOS 8 multitasking

Screenshot af multitasking-funktionen i iOS 8 (Foto: MereMobil.dk)

Apple introducerede multitasking med iOS 7, og en udbredt sport blandt iPhone-ejere er at lukke, hvad der ser ud til at være åbne applikationer, via multitasking-menuen, der kommer frem, når der dobbelt-klikkes på hjem-knappen.

Fremgangsmåden gavner ikke, som mange tror, batteriforbruget på iPhone, tværtimod. Det siger Scotty Loveless, der gennem to år har arbejdet ved helpdesken i en Apple Store, den såkaldte Genius Bar.

Batterilevetiden bliver faktisk forkortet når app-listen tømmes helt.

10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Kræver flere resourser

Årsagen er, at når en applikation lukkes fjernes den fra telefonens RAM, men når det samme program senere åbnes igen, bruger telefonen og resourser på at lægge den tilbage i hukommelsen.

Når flere apps igen og igen skal fjernes fra RAM-hukommelsen og sendes tilbage igen stresser det systemet i enheden mere, end hvis brugeren ikke foretog sig noget – i sidste ende bliver strømforbruget højere.

Hvis iOS får brug for mere hukommelse til andre applikationer, bliver andre automatisk lukket ned, uden brugeren skal foretaget sig noget.

De fleste apps sover

Selvom multitasking oversigten viser skærmbilleder af de enkelte applikationer, må det ikke forveksles med kørerende programmer.

I de fleste tilfælde vil iOS lægge en app til at sove når den forlades, og huske hvor du var da den blev forladt. Efterfølgende åbner den samme sted, for at give brugeren en oplevelse af, at programmet rent faktisk var aktivt.

Undtagelsen fra denne regel er programmer, hvor funktionen ”Opdater apps i baggrunden” er aktiveret. Se Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

Generelt kan apps ikke køre i baggrunden, med mindre der lyttes til musik, bruges navigation eller en VOIP-app som Skype.

Hvad mener du? Har Scotty Loveless en pointe? Brug kommentarfeltet hvis du har inputs til artiklen. Læs hele hans blogindlæg her

Tilmeld dig MereMobil.dks gratis nyhedsbrev om iPhone 6, og få de seneste nyheder om Apples næste iPhone, så snart vi har spændende artikler.

Mere til historien

Apple introducerede skift mellem programmer sammen med iOS 4. Fra iOS 7 fik systemet et multitaskinglag som gjorde det muligt, at lave baggrundsopdaterings af applikationer samt vise store previews i oversigten.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram