Samsung forventer stort profit fald

3

Samsung forventer et fald i deres profit for tredje kvartal, der sammenlignet med resultatet for samme tidspunkt, sidste år, svarer til omkring 60 procent

Den vandafvisende Galaxy S5, blev hurtigt populær blandt kunderne
Den vandafvisende Galaxy S5, blev hurtigt populær blandt kunderne

For præcist et år siden, så alt godt ud for den sydkoreanske teknologigigant Samsung, da de havde netop præsenteret en rekord profit, på hele 9,6 milliarder dollars, eller hvad der cirka svarer til svimlende 56 milliarder danske kroner. Men trods gode salgstal for dette års topmodel, Samsung Galaxy S5, der straks opnåede stor popularitet, så er billedet et helt andet i dag.

Samsung Galaxy S5 solgt i 10 mio. eksemplarer

Samsung har nemlig meldt i en pressemeddelelse, at driftsresultatet for dette års tredje kvartal, forventes at falde drastisk, sammenlignet med sidste års, ellers så positive takter. Helt konkret, forventer Samsung at profitten for kvartalet, vil lande i omegnen af 21-24 milliarder danske kroner. Det svarer til et fald på cirka 60 procent, sammenlignet med tallene fra sidste år

Samsung nævner i pressemeddelelsen ingen detaljer, om hvad den dalende indtægt skyldes, men en række amerikanske medier, herunder Wall Street Journal og Bloomberg, refererer til markedsanalytikerer, der påstår, at Samsung presses til det yderste, af Apples seneste iPhone lanceringer, samt kinesiske mærker, som Xiaomi og Huawei, der byder på næsten identiske funktioner, som Samsungs Galaxy modeller, men til langt billigere penge.

Huawei… hvad for noget – og andre svære ord

Mere til historien

Apple meldte i slutningen af sidste måned, at iPhone 6 allerede havde sat ny salgsrekord, på de første tre dage den havde været til salg. Således blev der solgt 10 millioner eksemplarer af den nye iPhone 6, alene i lanceringsweekenden. Til sammenligning, skulle Samsung bruge 25 dage til at nå de samme salgstal, for deres Galaxy S5.

Apple sætter ny salgsrekord med iPhone 6

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer