Apple vil eje din tegnebog – ny succes på vej

4

Betalingsløsningen Apple Pay forventes at blive en succes i USA. Apple har en god chance for at tage ejerskab over tegnebogen.

Apple Pay
Apple Pay

Apple indtog musikbranchen og skabte en revolution med iPod og iTunes. Vurderingen fra nogle analytikere er, at Apple med iPhone 6 og Apple Pay, kan gøre det samme for mobilbetalinger. Det skriver EPN.dk.

Med Apple Pay kan der betales ved at holde telefonen hen til en NFC-understøttet betalingsterminal, hvorefter godkendelsen af betalingen sker med fingeraftryk på telefonen.

Ifølge Financial Times vil Apple forlange 15 cents for hver 100 dollars der bliver kørt gennem Apple Pay, hvilket kan give den amerikanske smartphone-producent en ny cash-cow der kan supplere indtægterne fra den succesfulde App Store, som også er en glimrende forretning for Apple.

Det er tunge samarbejdspartnere som American Express, Visa og MasterCard, der sidder på 83 procent af det amerikanske marked for betalinskort, der er en af årsagerne til, at mange tror Apple kan være med til for alvor at udbrede mobilbetaling. Dertil kommer store spillere i detailhandlen som McDonald’s, Disney og Subway.

Ifølge Financial Times har Apple forhandlet med banker og kreditkortselskaber i mere end et år, hvilket betyder, at mange bagvedliggende problemstillinger sandsynligvis er løst, når stikket sættes i til oktober.

Det er endnu uvist hvornår Apple lancerer deres betalingsløsning uden for USA.

Mere om Apple Pay

Danske Bank har tidligere udtalt, at de er spændte på Apple Pay, og at Apples indtog på betalingsmarkedet, kan være med til at åbne døre for hele branchen.

Eksternt link: Financial Times videoindslag om emnet

Mere til historien

Apple har implementeret NFC i iPhone 6 og iPhone 6 Plus som er et element i deres betalingsløsning. I Danmark tester iværksættervirksomheden MeeWallet en betalingsløsning uden NFC, som måske også kan blive interessant at følge med i.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer