Apple Pay – mobilbetaling på Apples måde

1

Apple Pay er navet på en NFC-baseret betalingsteknologi som rulles ud i USA fra oktober 2014.

Apple Pay
Apple Pay

Apple vil have en fod indenfor i fremtidens marked på mobilbetaling, der på verdensplan er en milliarddollarsforretning at være en del af.

Sammen med lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus introducerede Apple også Apple Pay, som er Apples bud på hvordan mobilbetaling skal håndteres.

Apple Pay bruger NFC-teknologi og en dedikeret chip kaldet ”Secure Element” sammen med fingeraftrykslæseren.

Opsætningen er let, særligt hvis man har en iTunes konto. Betalingsinformationerne derfra kan nemlig overføres til Apple Pay, der også kommer til at fungere i et kommende smartwatch Apple Watch.

Store samarbejdspartnere

Apple har indgået aftaler med American Express, MasterCard og Visa. Disse vil alle fungere sammen med betalingsfunktionen. Sammen med en række førende banker har Apple adgang til et netværk, der repræsenterer over 83 procent af kreditkortsbetalingerne i USA.

Blandt de forretningsdrivende er Disney World Resort, Macy’s, McDonald’s, Subway og mange andre med – og naturligvis også Apple egne butikker.

Med Apple Pay kan der også betales online i webshops fra mobilen.

Betalingssystemet vil fungere på iPhone 6 og 6 Plus. Åbningen sker i oktober i år via en gratis opdatering til iOS 8. I første omgang vil Apple Pay kun fungere i USA.

Mere til historien

Apple siger, at de har gjort det sikker at betale med mobilen. Herunder bringer vi en oversættelse af Apple udmelding om sikkerhedsdelen.

Når du tilføjer et kredit eller debitkort med Apple Pay, bliver kortnumrene hverken gemt på enheden, eller på Apples servere. Til gengæld bliver et unikt Device Account Number (Enheds Konto Nummer) tildelt, krypteret og sikkert gemt i Secure Element på din iPhone eller dit Apple Watch. Hver enkelt transaktion, er autoriseret med et unikt engangsnummer ved brug af dit Device Account Number og i stedet for at bruge sikkerhedskoden fra bagsiden af dit kort, vil Apple Pay generere en dynamisk sikkerhedskode for sikkert at validere hver enkelt transaktion.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer