Telia kan opkøbe Telenor Danmark

Banken SEB vurderer, at Telia kan opkøbe Telenor i Danmark. En sammenlægning vil bringe teleselskabet tæt på TDCs 3,3 mio. kunder.

Telia og Telenor

Telia og Telenor kan ifølge SEB blive til ét selskab (Foto: MereMobil.dk)

I flere år har der været spekuleret i en konsolidering af det pressede danske telemarked, og sammenlægningen af Telenor og Telias mobilnetværk i samarbejdet TT-netværket, har fra tid til anden, sat gang i yderligere overvejelser i den retning.

Topledelsen i både Telia og Telenor har tidligere omtalt konsolidering som en mulighed, skriver Business.dk med kilde i Ritzau.

Danskernes telefoni håndteres af de fire store selskaber TDC, Telenor, Telia og 3 – her prioriteret efter størrelse. Landet dækkes af fire mobilnetværk, hvoraf sammenlægningen af Telia og Telenors netværksaktiviteter, er i fuld gang.

Sammenlægning i Tyskland

Tyskland, med over 80 millioner indbyggere, har som i Danmark også fire mobilnet, men efter Telefonicas opkøb af E-Plus, er en reducering til tre net, også i gang her.

EU-Kommissionen godkendte opkøbet tidligere i juli, hvilket kan ses som en slags forholdsgodkendelse på, at noget til svarende kan ske i Danmark, med EU’s accept.

Da Telenor fremlagde regnskab tidligere på ugen var administrerende direktør Jon Frederik Baksaas åben overfor en yderligere snak om sammenlægningen.

– ”Alle muligheder er åbnet og konsolidering hænger i markedet i Danmark,” sagde Telenor-direktøren blandt andet. Telia nævnes ikke direkte med ord.

Teliasoneras topchef Johan Dennelind har udtalt, at Telia ser på forskellige muligheder, for at kunne nå sit fulde potentiale.

Kan Telia opnå gode resultater på egen hånd?

Analytiker: Telenor-køb af Telia mest sandsynligt

Hvis Telenor og Telia skal blive til ét selskab er det mest sandsynlige, at Telia køber Telenor, ikke omvendt.

– ”Vores basisscenarium er at Teliasonera, der har været meget eksplicitte omkring behovet for muligheder i Danmark, køber Telenor Danmark,” lyder vurderingen fra den evenske bank SEB ifølge Ritzau.

Banken mener, opkøbet vil have en kortsigtet positiv virkning på TDC, der kan vinde terræn mens sammenlægningen står på.

En sammenlægning vil bringe kundeantallet op på omkring 3,2 millioner. Dermed kommer Telia/Telenor tæt på TDC der har 3,3 millioner kunder på mobilforretningen, ifølge Erhvervsstyrelsens telestatistik for andet halvår 2013

Så godt dækker TT-netværket

Mere til historien

SEB kalder teleselskabet 3 for den irrationelle aktør i markedet. Her skal det med, at 3 nu har lige over 1 million mobilabonnementer aktiveret.

Læs også:
Kommentar: Tid til hovedrengøring i telebranchen

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram