Se hvor godt Telia og Telenors netværk dækker

Telia og Telenors netværkssammenlægning er afsluttet. Du kan her se grafikken for, hvor godt det er blevet.

Som vi tidligere har skrevet på MereMobil.dk, så er sammenlægningen af Telia og Telenors 3G mobilnetværk nu endeligt gennemført. Projektet, der har været et lille års tid undervejs, blev afsluttet før påsken, da det sidste område i det centrale København blev lagt sammen. Dermed har Telia og Telenor både lagt deres 3G og 4G LTE netværk sammen under navnet TT-netværket.

Men hvor meget betyder sammenlægningen sådan i tørre tal? For at få svar på vores spørgsmål har vi haft fat i Kim Krogh Andersen, der er chef for Telenors netværksdrift.

TDC: Vi vil have Danmarks bedste netværk

Næsten alle danskere er dækket med 3G

Pr. 31. marts 2013 var den demografiske dækning af Telenors 3G netværk på 90,6 procent, og den geografiske dækning var 74,8 procent. Med demografisk menes antallet af danskere der var dækket, og geografisk er arealet af Danmark. Tallene er opgivet som udendørsdækning.

Telenors 3G dækning var fra 31. marts 2014 oppe på 99 procent demografisk og 94,2 procent geografisk. Dette var vel at mærke et par dage før den sidste del af sammenlægningen var faldet på plads.

På nedenstående billeder kan man se forskellen på Telenors 3G netværk før og efter sammenlægningen. Bemærk specielt hvordan den grønne farve, der indikerer indendørs 3G dækning, er blevet langt mere udbredt over hele landet.

Dermed er næsten alle danskere dækket med 3G dækning fra TT-netværket, men der er stadigvæk plads til forbedringer.

 – Telia og Telenors kunder får hurtigere 3G

Sådan er dækningen

Der sættes fortsat mobilmaster op

Selvom Telia og Telenor er kommet langt ved at sammenlægge selskabernes 3G netværk, så er der er endnu ikke 3G dækning over hele landet. Der er stadigvæk et par huller i 3G-dækningen hist og pist, og der er også et par områder, hvor 3G dækningen er blevet dårligere efter sammenlægningen. Men disse huller skal nok blive dækket lover Kim Krogh Andersen:

 – ”3G-sammenlægningen har de fleste steder givet kæmpe dækningsforbedringer, men det er rigtigt, at der stadig er enkelte steder, hvor dækningen trænger til et løft. Vi lukker løbende huller ved at bygge nye 3G-master. Eksempelvis har vi i denne uge tændt for en ny mast i på Munkegårdsvej i Middelfart, som giver god tale- og datadækning blandt andet på campingpladsen ved Vejlby Fed. I næste uge tænder vi for en ny mast i Lindum ved Tjele, som giver 3G-dækning til Lindum by og bedre dækning ved Hobro landevej. I maj åbner vi for nye master i Ebeltoft, Ørsted og Langå, og listen er længere endnu. Det er også værd at nævne, at vi efter års tilløb endelig har fået lov at bygge en 3G mast på syddelen af Fanø (Sønderho) – denne mast bygger vi senere i år, formentlig lige på den anden side af sommerferien,” lyder det fra netværkschefen.

Også på 4G LTE området er der en løbende opgradering i gang.

 – ”Vi bygger aggressivt på 4G LTE for at udvide Danmarks bedste 4G netværk. Bare i første kvartal af 2014 har vi åbnet for 130 LTE-sites på den langtrækkende 800 MHz-frekvens, og vi bygger videre hele året og selvfølgelig også på den anden side af nytår,” slutter Kim Krogh Andersen.

 – Sådan bliver mobilnettene hurtigere

Mere til historien

Næste skridt bliver at lægge Telia og Telenors 2G netværk sammen, hvilket bliver påbegyndt i starten af juni måned i år.

Læs også:
Blog fra Telenor-direktør: Oprydning i telebranchen tak!

Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram