Telia og Telenors 3G-netværk bliver ét

2

Sammenlægningen af Telia og Telenors 3G-netærk når milepælen natten til mandag, når den sidste del lægges sammen og netværket bliver ét.

Mobilmast telemast antenne netværk
Mobilmast i Ebberup på Fyn (Foto: MereMobil.dk)

Flere års ”kamp” slutter natten til mandag, når sidste del af Telia og Telenors 3G-netværk lægges sammen. I februar 2012 blev sammenlægningen godkendt af Konkurrencerådet, hvorefter 4G-nettene blev lagt sammen.

Telenor og Telia kunder får hurtigere 3G-hastigheder

Og siden har det så været 3G-netværkets tur. I løbet af 2014 bliver de understøttende 2G-netværk lagt sammen.

Med netværkssammenlægningen får brugerne muligheden for, at udnytte både Telia og Telenors master, der tilsammen er Danmarks mest fintmaskede netværk. For kunderne betyder det bredere dækning, hurtigere net og generelt en bedre kvalitet i netværket.

Telia: 4G er større end 3G

 – ”Med afslutningen af 3G-sammenlægningen kommer vi på landsbasis til at dække 99 % af danskerne udendørs med 3G, og inden året er omme, er ambitionen at dække 95 % med 4G. Det vil give helt fantastiske brugeroplevelser på netværket, når man surfer, streamer eller spiller online via mobil, tablet eller computer med dongle,” siger Heine Wieben Rasmussen, netværksspecialist i Telia.

 – Direktør Blog: Det er tid til hovedrengøring i telebranchen

Den afsluttende etape er i det indre København, hvor antallet af master stiger fra 138 til 205 natten mellem søndag og mandag. Dermed får københavnerne en udendørs dækning på 3G-nettet på 99,7 procent, og 99,9 procent af beboerne i Indre By, Nordhavn, Østerbro og Nørrebro har 3G dækning indendørs.

Telenor vinder netværkstest

Sammenlægningen af 2G-netværkene indledes henover sommeren.

Mere til historien

Det er første gang i verdens historien, at to teleselskaber slår deres respektive netværk sammen på tværs af alle teknologier på denne måde.

Læs også:

Telenor har sat strøm til langtrækkende 4G-master

Telenor lancerer dæknings-applikation

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer