Telia: 4G er større end 3G

0

Teleselskabet Telias kunder bruger for første gang mere data via 4G end 3G, viser helt nye tal fra Telia.

I december måned 2010 åbnede Telia, som det første danske teleselskab, op for adgangen til 4G-netværket for selskabets kunder med udstyr, der understøttede det.

Telia fik udbygget netværket så der hurtigt var dækning til 75 procent af befolkningen, men efter de også tog de langtrækkende 800 MHz-master i brug, så er dækningsgraden nu oppe på 80 procent. Det er en af forklaringerne på, hvorfor 4G nu er større end 3G, for første gang.

Den procentvis andel af datatrafikken i Telias netværk fordelt på teknologier. For første gang nogensinde foregår størstedelen af datatrafikken på 4G-netværket (Kilde: Telia)
Den procentvis andel af datatrafikken i Telias netværk fordelt på teknologier. For første gang nogensinde foregår størstedelen af datatrafikken på 4G-netværket (Kilde: Telia)

 – Sådan bliver mobilnettene hurtigere

– ”Det er en milepæl for os, at 4G-netværket nu har overhalet 3G. Det teknologiske tronskifte skyldes i høj grad, at stadig flere smartphones og tablets i dag kan benytte 4G. Samtidig har populære services som Spotify og HBO fået flere danskere til at efterspørge og udnytte de høje datahastigheder på 4G,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Datatrafikken hos Telias kunder steg med 20 procent i 2013 via 3G, men aktiviteten på 4G-netværket blev i samme periode firedoblet.

 – 4G LTE kategorier – hvad betyder de

Men selvom det går godt nu og store dele af Danmark er dækket, så er det ikke nok. Telia fortsætter udrulningen af 4G til danskerne i 2014, hvor også hastigheden vil blive skruet i vejret.

Sikkert er det i hvert fald, at tiden hvor 3G dominerede og 4G var til de heldige er over.

Mere til historien

Når Telia taler om 4G-netværket, så tales der samtidigt om TT-netværket, da Telia og Telenor deles om 4G-netværk.

Læs også:
Mobile surfere får hurtigere 4G-hastigheder

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer