Nokia-opkøb belaster Microsofts regnskab

0

Microsofts overskud belastes af Nokia-opkøbet, viser IT-gigantens regnskab.

Microsoft
Microsoft har udfordringer forude

Der kommer til at gå noget tid før Microsoft for alvor kan udfordre Apple og Samsung på salg, omsætning og overskud.

Microsoft omsatte i det seneste kvartal for 23,3 milliarder dollars, svarende til omkring 129,2 milliarder kroner. Det var 17 procent højere end i samme periode sidste år.

Kvartalsoverskuddet blev på 4,61 milliarder dollars (25,4 mia kr) hvilket var syv procent lavere end året før, i samme periode, skriver EPN.dk.

Microsoft købte Nokias mobilforretning for 40 milliarder kroner tilbage i april 2014, hvilket tilføjede to milliarder dollars til Microsofts omsætning i kvartalet. Nokia leverede derudover et driftsunderskud på 692 millioner dollars.

Microsoft dropper Android på Nokia X

Inden juni 2016 forventer Microsoft at have styr på Nokia-underskuddet. Senest har Microsoft iværksat den største fyringsrunde i selskabets historie.

Til sammenligning har Apple ifølge deres seneste kvartalsregnskab, solgt produkter for 37,4 milliarder dollars med et overskud på 7,7 milliarder dollars.

iPhone-salget stiger – iPad er presset

I de ni uger af kvartalet hvor Nokia var en del af Microsoft blev der solgt 5,8 millioner Lumia-telefoner.

Mere til historien

I forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet fortalte Microsoft CEO Satya Nadella, at der arbejdes på én Windows-version, der skulle kunne køre på både PC, smartphone og tablet, skriver Businessinsider.com.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer