Alle elsker iPhone, igen

iPhone er fortsat ufattelig populært. Forud for Apples regnskab, Q3 2014, forventer analytikerne, at iPhone fortsat har succes.

Apple iPhone Air iPhone 6

Konceptbillede af iPhone 6 / iPhone Air (Foto: Sam Beckett)

Apple er fortsat en succes, også når regnskabet for Q3 2014 (i Apples regnskabsår) er fremlagt senere i dag. Selvom Apples markedsandel i 2014, ifølge den seneste prognose fra IDC, kun vil være 14,9 procent af smartphonesalget på verdensplan, er det ikke det samme som fiasko for Apple.

Apple lavede i den forgangne regnskabsperiode (Q2 2014) 61 millioner kroner om dagen i overskud og det er noget investorerne kan lide.

Samlet i markedet, set over en bred kam, er det Apple og Samsung, der tjener penge, mens flere andre må slås med røde tal på bundlinjen.

Q2 14: Stærkt salg af iPhone men fald i iPad-salg

Et minus plus i salget

I den regnskabsperiode der går fra 1. april 2014 til 30. juni 2014, Apples Q3-periode, forventes salget af iPhones at falde. Sherri Scribner, analytiker hos Deutsche Bank regner med et salg på 36 millioner. Det skal sammenlignes med et salg på godt 31 millioner i samme kvartal sidste år og med næsten 44 millioner i foregående kvartal i år, skriver Business Insider.

Tallene foruroliger ikke de finansielle eksperter, da der normalt ses faldene salgstal op mod en forventet produktlancering. Ifølge rygterne præsenteres der måske to iPhones, med større skærme, i september.

Apple iPhone 6 måske klar i september

Over det seneste år er Apple begyndt at sælge iPhones hos 51 nye operatører verden over, inklusive China Mobile der tæller 785 millioner abonnenter samt NTT DoCoMo. Med andre ord har Apple endnu ikke ramt loftet for, hvad der kan lade sig gøre at sælge.

Succes i Danmark

Apple har fortsat succes i Danmark. På MereMobil.dk opgør vi hver måned salgshitlisterne fra de store teleselskaber i landet, og intet peger i retning af en trussel mod Apple. Således har iPhone været på førstepladsen som det bedst sælgende smartphone i hele 2014 indtil videre. Heller ikke i opgørelserne fra 2013 har vi noteret andet end salgssucces for Apple.

Top 10 – disse smartphones hittede i juni

I Danmark blev der i 2013 omsat for omkring 6,2 milliarder kroner i smartphones. Apple tog 3,3 milliarder kroner af denne omsætning, mens Samsung lå omkring 1,4 milliarder kroner. Det levnede således 1,5 milliarder kroner til deling mellem producenter som LG, HTC, Sony, Nokia, Huawei osv.

Tallene viser tydeligt, at Danmark er et rigtigt iPhone-land. Apples smartphones er således langt mere udbredt her, end tilfældet er på verdensplan.

Store forventninger til iPhone 6

Den endnu ikke annoncerede iPhone 6 er allerede på forhånd udnævnt til at blive en gigantisk succes for Apple. Nogle analytikere regner med et salg på over 70 millioner enheder, alene i indeværende år.

Apple skulle også have varslet deres underleverandører om, at en meget stor produktion er undervejs, hvilket dog blot er rygter.

De 70 millioner styks af iPhone 6, der muligvis ifølge rygterne tæller to modeller, skal sammenlignes med et salg på 51 millioner iPhones i julekvartalet 2013.

Apple fremlægger tirsdag aften, dansk tid, regnskabet og salgstallene for Q3 2014.

Xiaomi trækker fra iPhone og Android – måske ”next big thing”

Mere til historien

Apple og Samsungs dominans i markedet virker urokkelig, men rundt omkring i verden spøger ”The next big thing”. Det er sket før, og det vil ske igen, at styrkeforholdene ændres. Her skal vi blot tænke på Nokias og Motorolas fald samt succesen for Apple og Samsung.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram