Mobilbetaling halter i Danmark

0

Der er ingen tvivl om, at danskerne har taget idéen med mobilbetaling til sig, men det gør sig ikke gældende for de danske butikker.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)
Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobiltelefonen er ikke længere blot til at tale i, men nu også et betalingsmiddel. Og danskerne har for alvor taget idéen til sig med, at mobiltelefonen kan bruges til betaling. Faktisk er der installeret 1,3 millioner aktive betalings-applikationer på danske smartphones og der kommer hele tiden flere til. Det skriver DR.dk.

Men selvom forbrugerne har taget idéen om mobilbetaling til sig, så mangler butikkerne endnu at gøre det samme. Bankerne oplyser, at der er en stigende interesse fra butikkernes side, men det er kun 375 butikker, der i dag lader kunderne betale via mobiltelefonen.

MobilePay åbner nu for mobilbetaling i butikker

– “Det er simpelthen for dyrt,” siger underdirektør Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd.

De Samvirkende Købmænd har lavet nogle beregninger, som viser det vil koste omkring halvanden krone for et supermarked at tage imod penge fra MobilePay, mens det kun koster 48 øre at tage imod betaling via Dankort.

Lyt også til vores Podcast: Mobilbetaling godt på vej

 – “Butikkerne vil fremover være i en situation, hvor de skal acceptere flere forskellige betalingsmidler,” siger Jan Damsgaard fra CBS, der er professor og nyudnævnt digital vismand.

Det er dog ikke kun de fysiske butikker, som ikke er klar til mobilbetaling. De danske webshops er faktisk heller ikke klar til handel via mobiltelefonen.

WEB-TV: Mobilbetaling står overfor snarligt gennembrud

Hvornår mobilbetaling bliver mere almindeligt i de danske butikker vil tiden vise, det er mindst ligeså spændende om der er et system der “vinder” kampen eller det vil være muligt via flere forskellige systemer at betale i butikkerne på sigt.

Mere til historien

Skulle du risikere at din mobiltelefon bliver misbrugt som betalingsmiddel, så kan du læse hvad Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver om det her.

Læs også:
Mobilbetaling kan betyde større impulskøb

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer