Mobilbetaling står overfor snarligt gennembrud

WEB-TV: Direktøren for 4T og Paii mener, at mobilbetaling i Danmark står overfor et gennembrud. Inden for seks måneder, vil der ske en god udvikling.

Mobilbetaling er over de senere år kommet snigende, men trods mange initiativer, så betaler langt de fleste danskere fortsat med kontanter eller Dankort i butikkerne.

Danske Bank er ved at udrulle MobilePay til erhverv mens teleselskabernes fællesorganisation 4T, der står bag betalingsløsningen Paii, også kæmper for at gøre forbrugernes pengepung digital.

 – Web-TV: Det tager flere år at udbrede Paii

Selvom det virker, som et langt sejt træk er direktøren for 4T og Paii ikke i tvivl om, at området står overfor et regulært gennembrud.

 – ”En stor af danskerne har deres mobil på sig. Der begynder at komme flere vedkommende tjenester, som erstatter din fysiske pung, så du kan klare en hel arbejdsdag, uden at have din pung med. Du vil se et stort gennembrud for brug af mobilen til mange forskellige tjenester,” siger Peter Bredgaard, direktør i 4T til MereMobil.dk.

4T: Det sker snart

Han er overbevist om, at mobilen i flere sammenhænge, kan bruges til eksempelvis betaling.

– ”Jeg tror ikke det varer så lang tid. Det handler om, at du rent faktisk oplever at du kan bruge den når du skal bruge den – lige om med Dankortet. Du kan i alt væsentlighed,  ganske snart, klare dig med mobiltelefonen,” fortæller Peter Bredgaard.

4Ts direktør vil ikke komme med et bud på, hvornår ”snart” er. Han mener dog, at der vil ske en god udvikling inden for en horisont på seks måneder.

 – Apple arbejder på betalingsløsninger til mobilen

Nets og bankerne har fornyeligt meldt ud, at der i 2015 bliver mulighed for at betale med mobilen i supermarkederne. Det vil ifølge Ritzau kunne ske, når også de fysiske Mastercards og Visa kort kommer til at indeholde en NFC-chip.

Mere til historien

Ved alle betalingsmidler er der omkostninger, som i sidste ende skal betales af forbrugerne. Enten via gebyrer eller prisstigninger på varerne. Senest har MobilePay mødt kritik fra De Samvirkende Købmænd, der mener at MobilePay er for dyrt for forretningerne.

Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram