Mobilbetaling kan betyde større impulskøb

0

De hurtige pengeoverførsler, som mobiltelefonen tilbyder kan være med til, at få danskerne til at foretage flere impulskøb, lyder det fra eksperter.

Danske Bank MobilePay
Danske Bank MobilePay

Mobiltelefonen kan med de hurtige pengeoverførsler være med til, at få gang i de knapt så velovervejede køb, sådan lyder det fra eksperter. En af dem er Forbrugerrådets seniorøkonom Morten Bruun Pedersen. Det skriver Fyens.dk.

 – Mobilbetaling giver konkurrence på betalingsmarkedet

At impulskøb bliver nemmere at foretage kan være godt for forretningslivet, men måske farligt for privatøkonomien.

– ”Der kan være de faldgruber, at det hele er så hurtigt, at man får sat noget forbrug i gang, som er mindre velovervejet og derfor træffer beslutninger, som måske ikke var blevet truffet, hvis man skulle hjem til netbanken,” siger han.

 – Podcast: Mobilbetaling er godt på vej i Danmark

Han er ikke alene med den tanke. Den har de også hos firmaet Experian, som driver skyldnerregistret RKI.

– ”Har man glemt Dankortet derhjemme, er man måske mere tilbøjelig til at købe en bluse, man ikke skulle have købt, eller lidt for mange øl, fordi man bare lige overfører på MobilePay. Der ligger noget psykologisk i, at det er let og ligger på telefonen,” lyder det fra Frank Papsø, som er nordisk direkør i Experian.

Folk bruger flere penge når det er let og hurtigt at betale og danskerne har taget en service, som MobilePay til sig. Danske Banks populære applikation rundede i sidste uge download nummer én million.

 – Over en million danskere har nu MobilePay

Frank Papsø og Morten Bruun Pedersen er dog begge forholdsvis rolige, da det er begrænset hvor store skader impulskøbene kan gøre. Dels er der en daglig grænse for beløbet og man kan ikke bruge penge via MobilePay, hvis der ikke står nogen på den konto applikationen er tilknyttet.

Mere til historien

Tidligere i januar vandt Danske Banks applikation også prisen for ”Årets Bedste App 2013”, da prisuddelingen Danish App Awards blev afholdt.

Applikationen giver mulighed for, at overføre op til 1.500 kroner om dagen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer