BlackBerry overvejer fremtiden som mobilproducent

0

Den nye topchef i BlackBerry vil inden for kort tid beslutte, om de har en fremtid som mobilproducent.

BlackBerry Z10 (Foto: BlackBerry)
BlackBerry Z10 (Foto: BlackBerry)

BlackBerrys kronede dage er ovre  – i stedet er den canadiske mobilproducent mere presset end nogensinde før. Og den nye topchef, John Chen, går også med tanker om at sælge hele mobilproduktionen fra, hvis ikke den snart giver overskud. Det skriver Business.dk.

 – BlackBerry vil tilbage til telefoner med tastatur

– “Hvis jeg ikke kan tjene penge på telefonerne, vil jeg ikke være i telefonbranchen,” lød det fra John Chen, der også understregede, at denne afgørelse skal træffes inden længe.

Topchefen tror dog fortsat, at der kan tjenes penge, selvom der eventuelt kun sælges 10 millioner telefoner om året. Da det gik godt for BlackBerry i 2011 solgte de 52,3 millioner telefoner.

Væksten i smartphone-salget vil falde i 2014

Den nye og ellers meget roste BlackBerry 10-serie sælger fortsat ikke særlig godt.

Der er dog fortsat mange BlackBerry-telefoner, som bruges rundt i verden og BlackBerry har også ry for at være en af de absolut sikreste telefoner på markedet, da alle data kører via BlackBerrys egne servere.

BlackBerry opfandt mobiltelefoner med fuldt (QWERTY) tastatur og sammen med deres store sikkerhed, blev de erhvervslivets foretrukne mærke.

Det fjerdestørste mobilselskab i USA, Deutsche Telekoms T-Mobile, har meddelt at de lader BlackBerry-telefonerne udgå af deres sortiment ultimo april.

Mere til historien

Googles Android system er det mest dominerende på smartphone-markedet netop nu, hvor omkring 80 procent af samtlige smartphones er med Android. Apples iOS har omkring 13 procent af markedet, mens Windows Phone har en markedsandel på 3-4 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer