Smartphone-markedet fortsætter vækst

Ifølge analysefirmaet Canalys, så fortsætter væksten på smartphone-markedet for tredje kvartal i træk.

Samsung Galaxy-S24-Series
Samsung er stadigvæk i front, når det kommer til salget af smartphones. Men de åndes i nakken af flere konkurrenter. (Foto: Samsung)

Den seneste markedsrapport fra analysefirmaet Canalys viser, at smartphonemarkedet for tredje kvartal i træk har fremgang.

Der blev i årets andet kvartal (april til juni) sendt mere end 288 millioner smartphones i handlen, hvilket er en stigning på 12 procent sammenlignet med sidste år.

(Kilde: Canalys)
(Kilde: Canalys)

Salget var ført an af Samsung, der fortsat har førstepladsen, men tæt forfulgt af Apple på andenpladsen.

Vækstmæssigt var det dog Xiaomi og Transsion, som havde førertrøjen, ifølge analytikerne. Da disse enten var på niveau med året før eller havde en lille stigning. Mens både Samsung og Apple mistede markedsandele.

Xiaomi er ganske tæt på Apple med 15 procent af markedet, mens Apple har 16 procent og Samsung 18 procent på førstepladsen.

De nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien har virkelig hjulpet Samsung. Det bliver spændende om det også hjælper Apple lidt, selvom vi dog ikke får dem i Europa – i hvert fald ikke i første omgang.

AI-funktioner får Samsung til tops

(Kilde: Canalys)
(Kilde: Canalys)

Xiaomi og Transsion fik stor fremgang på udviklingsmarkeder i Asien-Stillehavsområdet, Mellemøsten, Afrika og Latinamerika.

Honor, Oppo og Vivo arbejder også på, at ekspandere deres tilstedeværelse udenfor det kinesiske hoved- og hjemmemarked. Tidligere har der også været rygter om Oppo på det danske marked, men det lader altså vente på sig.

Mere til historien

Mobilproducenterne oplyser ikke til offentligheden, hvor mange eksemplarer der sælges af hver telefon. Producenter, såvel som teleselskaber, kender dog tallene – også konkurrenternes salgstal. Der er også eksempler på, at producenter melder ud, hvis de rammer store milepæle og ønsker PR om dette, men ellers er det ikke noget der meldes meget ud om.

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram