Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU – i første omgang.

ChatGPT, Sequoria
ChatGPT bliver en del af macOS Sequoia, men ikke i EU i første omgang (Foto: Apple)

Adgangen til brugen af kunstig intelligens i Apples produkter, såsom den kommende iPhone 16 i efteråret, er faldet til jorden. I hvert fald i første omgang.

Sagen er, at der er usikkerhed omkring EU’s lovgivning på området. Det er forordningen Digital Market Acts (DMA), som Apple har problemer med.

Ifølge AFP oplyser Apple, at de ikke kan gøre funktionerne tilgængelige for EU-borgere her i 2024.

AI BETYDER IKKE APPLE INTELLIGENCE: AI er forkortelsen for ‘Artificial Intelligence’, på dansk ‘kunstig intelligens’. På redaktionen tror vi, at mange over tid vil forbinde ‘Apple Intelligence’ med bogstaverne ‘A’ og ‘I’. Det kan overalt, særligt på ikke-tech medier, skabe meget stor forvirring. Hvis der ikke kommer styr på begreberne, risikerer vi, at Apple inden for et par år har fået den brede befolkning til at tro, at AI betyder ‘Apple Intelligence’, hvilket AI ikke gør.

Gigantbøder lurer

I forvejen er Apple i klammeri med EU-Kommissionen, og der pågår undersøgelser af, om Apple lige nu overholder den digitale forordning.

Bøderne for overtrædelser kan være op til 10 procent af en virksomheds årsomsætning på globalt plan.

Ved præsentationen af de næste store softwareopdateringer til blandt andet iPhone og Mac var Apple Intelligence et stort omdrejningspunkt og et vigtigt salgsargument fra Apple. Derfor vil det for køberne se ud som om, at Apple er bagud på området.

Sagen er nemlig den, at konkurrenten Samsung er langt fremme med implementering af kunstig intelligens i deres telefoner og computere, men også Google har AI-kunder i deres telefoner.

Mindre spillere som Motorola, Sony og OnePlus har også fokus på at indarbejde kunstig intelligens i deres telefoner. Derfor vil det uden tvivl være et tilbageslag for Apple, hvis de ikke kan tilbyde deres bud på kunstig intelligens før i (måske) 2025.

LÆS OGSÅ: Hvad er Apple Intellgence?

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Apple Intelligence vil kunne bruges på tværs af allerede installerede apps og programmer på Apples platforme og således ikke kun i Apples egen software.

Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

Det skal være slut med dårlige undskyldninger fra kunstig intelligens. Det har Aalborg Universitet sat sig for.

(mere…)
OpenAI: Inden for et år kan vi samtale med ChatGPT

Den knapt to år gamle ChatGPT vil i løbet af det næste år komme et væsentlig skridt nærmere menneskelige niveauer af forståelse. Det forudser OpenAI.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram