Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

Apple Intelligence
Apple Intelligence virker på tværs af alle Apples produkter (Foto: Apple)

I forbindelse med de kommende softwareopdateringer på Apples enheder blev vi introduceret for Apple Intelligence. Apples bud på kunstig intelligens, er bygget ind i softwaren, som vi også har set hos andre – f.eks. Samsung.

På trods af at Apple ikke er først, og vi heller ikke har haft mulighed for at prøve den nye software (eller AI-funktioner), så ser det lovende ud.

Nogle af nyhederne fra præsentationen er blandt andet Writing Tool. Her kan man få omskrevet tekster, eller få foretaget korrekturlæsning af sin tekst. Dette gælder blandt andet i Noter og Mail, men også i andre apps.

I mail-indbakken, vil man med hjælp af Apple Intelligence, have mulighed for at systemet samler ens mails, og sorterer dem efter prioritet. På den måde vil man kunne blive mindet om en vigtig mail, som skal besvares hurtigst muligt.

Image Playground i beskeder giver mulighed for AI-genererede billeder, som er skabt på enheden. Billederne kan bruges som en slags sjovt indslag i en samtale.

Har du undersøgt, om dit mobilabonnement er for dyrt? Tjek de aktuelle tilbud hos OiSTER her. Der er jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt Annoncelink

Siri bliver klogere

Apple Intelligence
Apple Intelligence kan bruges i den nye opdaterede Fotos-app (Foto: Apple)

En af de største AI-nyheder er den omdiskuterede Siri, som mange nok vil betegne som uintelligent. Med iOS 18 er der dog en chance for, at det ændrer sig drastisk.

Siri vil nemlig have mulighed for at huske konteksten fra en tidligere samtale og kan læse med i samtaler ved samtykke.

AI BETYDER IKKE APPLE INTELLIGENCE: AI er forkortelsen for ‘Artificial Intelligence’, på dansk ‘kunstig intelligens’. På redaktionen tror vi, at mange over tid vil forbinde ‘Apple Intelligence’ med bogstaverne ‘A’ og ‘I’. Det kan overalt, særligt på ikke-tech medier, skabe meget stor forvirring. Hvis der ikke kommer styr på begreberne, risikerer vi, at Apple inden for et par år har fået den brede befolkning til at tro, at AI betyder ‘Apple Intelligence’, hvilket AI ikke gør.

OVERBLIK: De 8 vigtigste nyheder til din iPhone i efteråret

Får du en besked med din vens nye adresse, vil du kunne bede Siri om at tilføje det til kontakter direkte fra samtalen.

Alt sammen fungerer ved hjælp af Apple Intelligence, hvor man også har mulighed for at bede Siri sende billeder fra en grillaften i lørdags.

I det hele taget bliver Siri, i lighed med andre tjenester som er styret af kunstig intelligens, bedre, klogere og mere præcis at tale med.

Desværre har vi endnu ikke kunne teste den nye Siri, da det først frigives i en testversion “til sommer”.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

ChatGPT bliver integreret i iPhone og andre Apple-enheder

ChatGPT, Sequoria
ChatGPT med macOS Sequoia (Foto: Apple)

Med de nye opdateringer til iOS, iPadOS og macOS bliver ChatGPT bedre integreret med softwaren. Derfor vil der kunne opleves en jævn overgang fra eksempelvis Siri til ChatGPT, hvor man har mulighed for at stille spørgsmål, som vi kender det fra ChatGPT eller Microsoft Copilot, der også er baseret på det samme system.

Modellen er drevet af GPT-4, og man kan få adgang uden at oprette en konto hos OpenAI. Vælger man en konto, bliver ens data ikke delt med OpenAI til videre træning. Ligeledes bliver IP-adressen skjult.

Promovideo for Apple Intelligence

Mere til historien

Apple Intelligence vil virke på iPhone 15 Pro/Max samt iPad og Mac med M1-chippen eller nyere. Til at starte med vil det kun virke med enheder, hvor sproget er sat til engelsk, men det ventes at understøtte flere sprog senere. Det vil ligeledes være en tilvalgs mulighed.

Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram