AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy S24 Ultra er spækket med AI-funktioner, hvilket mange mobilkøbere har fundet spændende. (Foto: Samsung)

Apple endte med at erobre førstepladsen på det globale smartphonemarked fra Samsung sidste år. Men titlen var kun til låns. Samsung har nu erobret den tilbage.

Ifølge nye salgstal er Samsung nemlig atter nummer ét.

Det er efter lanceringen af Galaxy S24-serien med de nye AI-baserede funktioner, at mobilkøberne atter har købt smartphones med Samsungs-logo.

LÆS MERE: Samsung Galaxy S24 Ultra er spækket med AI-power

Ifølge tal fra CounterPoint Research, så solgte Samsung i februar 19,69 millioner smartphones, hvilket var 20 procent af markedet. Apple solgte i samme periode 17,41 millioner enheder, hvilket ”kun” var 18 procent af markedet. Det skriver Koreatimes.

Det er særligt grundet en stigning på det amerikanske marked, som normalt er domineret af Apple, at Samsung er endt på førstepladsen. Her sidder Samsung lige nu på 36 procent af markedet mod 20 procent i januar.

I samme periode er Apples faldet fra 64 procent til 48 procent. Dermed er Apple altså fortsat førende på det amerikanske marked isoleret set. Men Samsung er globalt.

Salgstal for Galaxy S24-serien viser også, at Samsung ved udgangen af februar havde solgt 6,53 millioner eksemplarer af den nye serie.

Det er spændende at se, hvordan markedet ændrer sig, når Apple til efteråret ventes at komme med AI-funktioner.

LÆS MERE: Apple også på vej med AI-funktioner i år

Apples bedste salg er normalt kvartalet fra oktober til december, da de traditionen tro lancerer deres nye iPhone-modeller i september eller oktober. Samsung lancerer deres topmodeller i januar-marts. Men generelt lancerer Samsung flere modeller løbende året rundt.

Så hvem der er i førertrøjen ved årets udgang, det bliver spændende at følge.

HITLISTE: De mest solgte telefoner i marts

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I løbet af foråret har Samsung også sendt softwareopdatering ud til ældre Galaxy-modeller, så de har fået de nye smarte AI-funktioner – senest kom også Galaxy S22-serien på listen over modeller.

Læs også:
Samsungs AI er et glimt af fremtiden og en kæmpe forretning

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram