OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

OnePlus Nord 4
OnePlus Nord 4 kommer i et alu-design, hvor du får en telefon, som skiller sig lidt ud fra mængden (Foto: MereMobil.dk)

På mit bord ligger netop nu OnePlus Nord 4, som er den seneste mellemklasse-telefon fra OnePlus. Med mellemklasse mener jeg, at telefonen kan fås for 3.999 kroner. Her får du 256 GB lagerplads og 12 GB RAM.

Det lyder ret lovende, hvis ellers Nord 4 holder, hvad den lover.

Udtrykket er det første, der møder mig. En turkisfarvet æske, hvor telefonen indeni desværre er ”Silver”. Jeg kunne godt have tænkt mig, at den kom i en blå version, som f.eks. Nord CE4 Lite – en endnu billigere telefon. Den tager vi en anden dag.

I forhold til prisklassen tager OnePlus et modigt valg med designet. Telefonen er konstrueret i aluminium hele vejen rundt. I dag er det sådan, at de dyreste telefoner typisk har glas på for- og bagside, men der anvendes plastik-lignende materialer på billigere telefoner.

Aluminium er en chance, fordi 5G-signalerne har det meget vanskeligt med metaller i forhold til dækningen, men OnePlus lover, at dette ikke bliver et problem.

OnePlus Nord 4 har sit eget udtryk på bagsiden, hvor man tydeligt – også på afstand – kan se, at det er en Nord 4. Telefonens samlede ”volumen” er stor. Skærmen er da også 6,7 tommer.

Ikke det helt store chipset, men hurtig nok

Når prisen skal holdes under 4.000 kroner, får man heller ikke topmodel-motoren. OnePlus Nord 4 anvender chipsettet Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3.

Her skal du lægge mærke til, at Motorola Edge 50 Pro, som du kan læse anmeldelsen af her, kører på Snapdragon 7 (uden ”+”), men at telefonen er dyrere end Nord 4.

Om det er et Snapdragon 8- eller 7-chipset, skal du ikke være så bekymret over. Hastigheden er ret kvik over hele linjen, og du vil ikke opleve unødig ventetid.

Skærmbilledets kvalitet er der ikke noget negativt at sige om her i mine første indtryk. Nord 4 kører på AMOLED-typen med op til 120 Hz opdateringshastighed, der i øvrigt er dynamisk, så den skruer ned for opdateringerne, når de ikke er nødvendige. Dermed opnår man lidt længere batteritid.

Drysser med AI

AI, kunstig intelligens, er buzzword nummer ét lige nu. OnePlus er også med på noderne og tilbyder en lille AI-pakke i Nord 4.

Via Google Fotos får du forskellige værktøjer til redigering, men det er dog stadig kun Google Pixel-telefonerne, som er åbnet for AI-redigeringsfunktionerne, men mon ikke de over tid kommer bredere ud.

OnePlus har et par AI-funktioner i deres egen galleri-app, hvor du f.eks. kan fjerne en person fra et billede. Med denne telefon kan du altså snuse til AI. Vil du have den mest omfattende AI-pakke, så er det på Samsungs nyeste telefoner, du skal kigge hen.

OnePlus Nord 4: Specifikationer

  • Skærm: 6,74”, 120 Hz, 2772 x 1240 px, 20.1:9-format, AMOLED
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3
  • RAM: 12/16 GB
  • Lagerplads: 256/512 GB – intet MicroSD-kort
  • Kamera 1: 50 MP, 26mm, OIS, EIS
  • Kamera 2: 8 MP, ultravidvinkel 112 gr.
  • Frontkamera: 16 MP, 26mm
  • Batteri: 5.500 mAh
  • Trådløs opladning: Nej
  • Hurtigoplader: Ja. Op til 100 watt. Oplader medfølger ikke
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej
  • Forbindelser: Wi-Fi op til Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4, positionering
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Fingeraftrykssensor: I skærmen
  • IP-certificering: IP65
  • Størrelse: 162.6 x 75.0 x 7.99 mm
  • Vægt: 199,5 gram
  • System: Android 14 + OxygenOS 14.1

Opdateret 17. juli 2024

Et kamera som på OnePlus 11

Da vi anmeldte OnePlus Nord 3, bemærkede vi, at kameraerne havde det samme setup, som vi så på OnePlus 11. Denne gang er ikke en undtagelse.

Mit første indtryk er, at du får billeder, der ser naturlige ud, men ikke direkte kedelige. Det er et fint feriekamera, hvis du ikke ligefrem er fotoentusiast.

PRISTJEK: Her kan du se dagsprisen og aktuelle tilbud på OnePlus Nord 4 Annoncelink

Mine første tanker: Absolut fornuftigt

Med et batteri på 5.500 mAh er der strøm nok, længe. På toppen får du 100 watt opladning, hvis du bruger en OnePlus-oplader.

En vigtig detalje er, at der ikke medfølger en oplader, og at du med en almindelig hurtigoplader (som der ikke står OnePlus på) kan oplade telefonen fra 0-100 procent på under en halv time.

Telefonen føles god i hånden, den opleves hurtig, og skærmen er flot. Du skal dog vide, at den også er lang og bred og derfor ikke egner sig til dem, der har meget små hænder.

Mine første indtryk er, at OnePlus Nord 4 er fornuftig og værd at se nærmere på.

OnePlus Nord 4 får nye Android-opdateringer i fire år og modtager sikkerhedsopdateringer i seks år.

Den kan købes i Danmark fra den 8. august 2024. Nord 4 kan købes hos Telia, Call Me, Telenor, CBB, 3, Elgiganten og Proshop.

LÆS MERE: Her er min test af OnePlus Nord 4

Se min anmeldelse af OnePlus Nord 4

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

OnePlus er kendt for deres alert-slider til styringen af lyden. Denne har Nord 4 også. Desuden er der fingeraftrykssensor i skærmen samt ansigtsgenkendelse.

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
OnePlus 13 er måske snart på vej 

Rygterne svirrer om, at OnePlus 13 måske kan blive afsløret for offentligheden allerede i oktober.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Dreame X40 Ultra test | Støvsuger og vasker også i hjørnerne

TEST: Dreame X40 Ultra efterlader gulvet skinnende rent. Selv mine kræsne fødder elsker resultatet. Læs min test og få mine oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram