OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

OnePlus Nord 4 test
OnePlus Nord 4 har en fin skærm indendørs. Udenfor, selv i gråvejr, mangler der lys (Foto: MereMobil.dk)

Vil du ikke give vildt mange penge for en telefon, så er OnePlus Nord 4 et godt bud denne sommer.

OnePlus kører videre med det, som har fungeret på de tidligere Nord-modeller, og har skabt endnu et overbevisende produkt i mellemklassen.

Nord 4 koster 3.999 kroner for modellen med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Det er denne version, du skal købe, hvis du vil have mest værdi for pengene. De 4 GB ekstra RAM og 512 GB lagerplads på den alternative model tror jeg ikke vil gøre den store forskel. Brug du bare de 700 kroner på noget sjovere.

Det positive er, at OnePlus Nord 4 holder, hvad den lover.

OnePlus Nord 4: Specifikationer

  • Skærm: 6,74”, 120 Hz, 2772 x 1240 px, 20.1:9-format, AMOLED
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3
  • RAM: 12/16 GB
  • Lagerplads: 256/512 GB – intet MicroSD-kort
  • Kamera 1: 50 MP, 26mm, OIS, EIS
  • Kamera 2: 8 MP, ultravidvinkel 112 gr.
  • Frontkamera: 16 MP, 26mm
  • Batteri: 5.500 mAh
  • Trådløs opladning: Nej
  • Hurtigoplader: Ja. Op til 100 watt. Oplader medfølger ikke
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej
  • Forbindelser: Wi-Fi op til Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4, positionering
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Fingeraftrykssensor: I skærmen
  • IP-certificering: IP65
  • Størrelse: 162.6 x 75.0 x 7.99 mm
  • Vægt: 199,5 gram
  • System: Android 14 + OxygenOS 14.1

Opdateret 17. juli 2024

Aluminiumsdesignet fungerer godt

I forhold til prisklassen har OnePlus taget et modigt valg med designet. Telefonen er konstrueret i aluminium hele vejen rundt.

I dag har de dyreste telefoner typisk glas på for- og bagside, men der ofte anvendes plastik-lignende materialer på billigere telefoner.

Aluminium er en chance, fordi 5G-signalerne har det meget vanskeligt med metaller i forhold til dækningen, men OnePlus lover, at dette ikke bliver et problem.

Min vurdering er, at det umiddelbart ikke giver udfordringer, men det kan naturligvis opleves forskelligt alt efter, hvor godt netværket er, der hvor man primært bruger telefonen.

OnePlus Nord 4 har sit eget udtryk, hvor man tydeligt – også på afstand – kan se, at det er en Nord 4. Telefonens samlede ”volumen” er stor. Skærmen er da også 6,7 tommer. Den er faktisk så stor, at jeg vil anbefale, at du prøver den i en butik, inden du køber.

Skærmbilledet ser godt ud, og grafikken opleves flydende med 120 Hz opdateringshastighed, der i øvrigt er dynamisk, så den skruer ned for opdateringerne, når de ikke er nødvendige. Dermed opnår man lidt længere batteritid.

Udendørs kommer skærmen dog til kort – også selvom solen ikke skinner. Dette kan du opleve i min video om Nord 4, som du finder her.

Er på ingen måde langsom

I en mellemklasse telefon får du ikke den kraftigste ydelse, men det gør ikke noget, da ydelsen er alligevel ret kvik, og her vil du ikke opleve unødig ventetid.

OnePlus Nord 4 anvender chipsettet Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3. Her skal du lægge mærke til, at konkurrenten Motorola Edge 50 Pro, som du kan læse anmeldelsen af her, kører på Snapdragon 7 (uden ”+”), men at telefonen er dyrere end Nord 4.

Herunder kan du se mine benchmarkmålinger.

Bemærk i øvrigt, at Nord 3 fra sidte år kørte på et MediaTek chipset, Dimensity 9000.

Antutu3D MarkGB 1/2GB OpenCL
Nord 41.115.8003.0711.147/3.0078.045
Nord 3922.6042.308860/2.9826.322
Edge 50 Pro780.4591.4711.131/3.0853.500

Første OnePlus med AI-funktioner

AI, kunstig intelligens, er buzzword nummer ét lige nu.

OnePlus er også med på noderne og tilbyder en lille AI-pakke i Nord 4. Det er deres første telefon, som har fået AI-funktioner på slutbrugerniveau.

OnePlus har et par AI-funktioner i deres galleri-app, hvor du f.eks. kan fjerne en person eller et objekt fra et billede. Det skal siges, at det fungerer, men det er ikke så overbevisende som den tilsvarende funktion på en Google Pixel-telefon eller en af Samsungs telefoner med Galaxy AI.

OnePlus lover flere AI-nyheder i fremtiden.

Nord 4 bruger koncernens egenudviklede AI-model kaldet Breeno. Den blev introduceret af Oppo, som er i familie med OnePlus, i november sidste år.

PRISTJEK: Her kan du se dagsprisen og aktuelle tilbud på OnePlus Nord 4 Annoncelink

Åh nej! Fyldt med reklame-apps

Jeg bliver SÅ træt! Vi kender det fra Xiaomi, som er værst til at fylde telefonerne med reklame-apps – kendt som bloatware – men OnePlus behøver IKKE gå samme vej.

Du skal i gang med den store oprydning.

Jeg nævner i flæng: TikTok, Facebook, Bubble Pop, Word Connect, Tile Match, Amazon Shopping, AliExpress, Booking.com osv.

Jeg er altid bekymret over bloatware, da man ingen som helst idé har om, hvilke data om ens adfærd, der bliver sendt til udviklerne. Det man derimod ved er, at man som slutbruger bidrager til, at en producent kan indgå kommercielle aftaler med app-udbydere – og tjene penge på det.

Min anbefaling er, at du straks sletter alle disse apps, så snart telefonen er startet op.

OnePlus Nord 4
OnePlus Nord 4 er designet i aluminium. Den ligger godt i hånden, men er dog temmelig stor (Foto: MereMobil.dk)

Ret fornuftigt kamera

Da vi anmeldte OnePlus Nord 3, bemærkede vi, at kameraerne havde det samme setup, som vi så på OnePlus 11. Denne gang er ingen undtagelse.

Altså lige med undtagelse af, at makrofunktionen er taget ud, hvilket ikke gør noget for mig, da jeg alligevel ikke bruger makromuligheden. Det er dog lidt surt at skulle undvære f.eks. 2x optisk zoom eller den optiske linse til portrættilstand.

I forhold til prisklassen bliver du ikke skuffet over kameraet, men heller ikke overrasket. Det matcher meget godt, hvad jeg tror, at du forventer.

Kameraet i OnePlus Nord 4 er sådan set et rimeligt feriekamera, hvis du ikke ligefrem er fotoentusiast.

Og så skal du vide, at alle telefoner bare skyder bedre billeder, når sommeren brager derudaf, hvilket ikke ligefrem har været tilfældet i testperioden her i Danmark.

Billeder taget med OnePlus Nord 4

Taget med OnePlus Nord 4
Taget med standardlinse, 1x
Taget med OnePlus Nord 4
Taget med 2x digital zoom

SÅDAN BLIVER ONEPLUS NORD 4 OPDATERET: Telefonen er født med Android 14. Nord 4 vil, ifølge OnePlus, modtage Android-opdateringer i fire år (2028) og sikkerhedsopdateringer i seks år (2030)

Her kan du komme tæt på Nord 4

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis min YouTube kanal

Konklusion: Nord 4 har alt du behøver

Jeg synes, det er skønt med lang batteritid, og det indfrier Nord 4, som har et batteri på hele 5.500 mAh. Derudover kan du oplade lynhurtigt. Vi taler om en fuld opladning på mindre end en halv time.

Jeg havde dog gerne set trådløs opladning, som på Motorola Edge 50 Pro.

Du skal vide, at der ikke medfølger en oplader, og at det kun er med en OnePlus-oplader, at du opnår den hurtige opladning.

Det største minus tror jeg er dens store fysiske størrelse og dens manglende lysstyrke i skærmen. Bloatware-apps er også irriterende.

Til gengæld kan du glæde dig over en telefon med høj ydelse, lang opdateringsperiode, god batteritid og hurtigopladning samt et kamera, der gør det ret rimeligt. Og ja! Den ikoniske alert-slider er der stadig

Kort sagt: OnePlus Nord 4 er fremragende til prisen og har alt du behøver, hvis du kender dens mangler, hvilket du gør efter at have læst min anmeldelse.

5 ud af 6 stjerner.

Husk! Den ”gamle” model, Nord 3, er stadig en glimrende telefon, der lige nu koster under 3.000 kroner. Læs mere om OnePlus Nord 3 her.

Aktuelle priser på OnePlus Nord 4

Herunder kan du se dagspriserne på OnePlus Nord 4, 256 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Stor skærm med flydende grafik, op til 120 Hz
  • Kraftig ydelse med meget RAM og lagerplads
  • Meget hurtig opladning og stort batteri
  • Rimeligt kamera til prisen
  • Godt design og byggekvalitet
  • IP65-certificeret
  • Har ”alert slider”
  • Fornuftig pris

Lidt at tænke over

  • Bloatware: Mange reklame-apps er pre-installeret
  • Skærmen mangler lysstyrke udendørs
  • Er fysisk meget stor i hånden
  • Ingen oplader i salgspakken – og ingen trådløs opladning

Mere til historien

Du kan bruge opladere fra tidligere OnePlus-modeller til at opnå hurtigopladning på OnePlus Nord 4. Har du f.eks. en 65, 100 eller 125 watt oplader (med det røde kabel), så behøver du ikke købe en ny oplader til din nye Nord 4.

OnePlus Nord 4
Ultrahuman Ring Air test | Et billigere alternativ til Samsung Galaxy Ring

TEST: Ring Air er billigere end Samsung Galaxy Ring og Oura Ring. Min Ultrahuman Ring Air test fortæller, om den er pengene værd.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring er vild! Første danske test

TEST: Jeg har testet Samsung Galaxy Ring. Teknologien er imponerede! Få svaret på om den næsten 4.000 kroners dyre wearable er noget for dig!

(mere…)
Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Så hurtig bliver OnePlus 13

KORT NYT: Den kommende OnePlus 13 forventes at score højt på ydelsen med Snapdragon 8 Gen 4-chipset. Se en lækket måling her.

(mere…)
OnePlus bekræfter OnePlus 13 lancering

OnePlus har bekræftet, at de vil lancere den nye OnePlus 13 i løbet af oktober. Her er, hvad vi ved.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram