Må EU scanne dine beskeder?

EU’s våben mod deling af seksuelt krænkende indhold skaber store problemer.

WhatsApp
En da kan du risikere at EU kigger med i det du deler (Foto: Pixabay)

Et EU forslag fra 2022, har været oppe at vende igen. Det handler om brugen af “chat-kontrol”, som er et lovforslag, der skal hjælpe med at spore seksuelle billeder af mindreårige.

På papiret lyder det lovende, men der er en bagside. Før det kan fungere, så kræver det at beskedtjenester såsom Signal bryder den sikkerhed, som de ellers er kendt for.

Med chat-kontrol vil dit billede eller video blive skannet inden det afsendes. Her kigges eksempelvis efter seksuelle billeder af mindreårige, såkaldt CSAM (Child Sexual Abuse Material).

LÆS MERE: Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Scanningen vil blive foretaget inden indholdet krypteres, via såkaldt klientside-scanning. Ender den med at slå ud på materialet, vil det i yderste tilfælde kunne blive rapporteret til myndigheder.

Ifølge det seneste lovforslag vil man blive spurgt om accept for scanning af fotos eller videoer. Giver man ikke accept, så vil man ikke kunne modtage eller sende fotos, videoer eller links.

Der kan være falske positiver

En foruroligende tanke kan være, at man får sendt et billede til en bedsteforældre, af et barn der bader nøgent i badekarret. Hvad hvis det slår ud?

TV 2 har spurgt Ask Hesby Krogh, direktør for Digitalt Ansvar. Han mener ikke at det vil kunne skabe problemer.

Han mener at den teknologi, som vi har i dag, har en meget lav fejlmargin. Ved at sammenligne billedet med en database med krænkede billeder, kan man se om det allerede ligger i databasen eller der findes lignende billeder. Det sker ved hjælp af algoritmer.

LÆS MERE: Nu kommer straftolden på elbiler

Signal er skeptiske

Formanden for Signal, Meredith Whittaker, er allerede forberedt på det værste og kalder det for ”den samme, gamle overvågning i nye klæder”. Det skulle ligeledes underminerer krypteringsteknikken og skabe sårbarheder. Det skriver hun på X.

Selvom beskeden til modtageren stadig vil være krypteret, så sættes der spørgsmålstegn ved hvad den er værd, hvis indholdet parallelt bliver sendt til chat-kontrol.

Signal har ligeledes truet med at forlade det europæiske marked, hvis forslaget ender med at gå igennem en dag.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Forslaget er i øjeblikket udskudt, og det vides derfor ikke om det vil blive fremført igen, og om der vil blive ændret i forslaget.

Nu skal du køre rundt med en “sort boks”

Nye skrappe krav i kraft til nyregistrerede biler er trådt i kraft. Det er EU som stiller nye krav til sikkerheden.

(mere…)
Nu kommer straftolden på elbiler

Populær kineser i Danmark rammes hårdt, når EU flere måneder tidligere end ventet indfører EU straftold på kinesisk producerede elbiler.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram